Κορίνα Λεγάκη και Δημήτρης Κόψης
Η Κορίνα Λεγάκη και ο Δημήτρης Κόψης, δυο ερμηνευτές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, ενώνουν τις φωνές τους σε απρόβλεπτες επιλογές του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου και γίνονται πρωταγωνιστές σε μια παράσταση που τα συναισθήματα εναλλάσσονται με κινηματογραφικούς ρυθμούς. Πώς θα ήταν μια μουσική παράσταση αν κάθε τραγούδι ήταν ένα ξεχωριστό καρέ σε μια ταινία που γυρίζεται σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια σας; Θα ήταν ένα ερωτικό δράμα; Μια αισθηματική κομεντί ή μια ταινία μυστηρίου; Τι θα συζητούσαν άραγε, αν συναντιόντουσαν, ο Γιάννης Σπανός με την Ella Fitzgerald ή η Λένα Πλάτωνος με τον David Bowie; Και σε πόσα καρέ μπορεί κανείς να βρεθεί από την Αθήνα του σήμερα στις Μητροπόλεις του Κόσμου;
Η Κορίνα Λεγάκη και ο Δημήτρης Κόψης σας καλούν σε μια συνάντηση που αναζητά τις ιστορίες των τραγουδιών κι επιδιώκει την αυθεντική συγκίνηση, μέσα από τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις του έμπειρου Άρη Ζέρβα και μιας ομάδας εξαιρετικών μουσικών. Η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.
Τις Τετάρτες 23 Νοεμβρίου, 7 και 21 Δεκεμβρίου, στις 9μμ, στο club του Σταυρού του Νότου.
Έφη Αγραφιώτη και Γιώργος Κοντραφούρης
Η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης συνεργάζονται εδώ και τριάντα πέντε χρόνια παρουσιάζοντας έργα για δύο πιάνα που συνδυάζουν τον τζαζ με τον κλασικό ήχο και την ευρύτερη μουσική έκφραση του 20ού αιώνα. Στη συναυλία τους με τίτλο «Στις παρυφές του κλασικού και του τζαζ ήχου», οι δύο σολίστ, θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Astor Piazzolla, Scott Joplin, David Brubeck, Philip Glass, Alexander Tsfasman και Leonard Bernstein. Στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνεται ακόμη το έργο «La Danse du feu, για την Έφη και τον Γιώργο» του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε μεταγραφή για δύο πιάνα του Sylvain Morizet. Στο ίδιο ρεσιτάλ, το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου έλληνες σολίστ στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακούσει σε πρώτη εκτέλεση το Rondo for Two του Βασίλη Μπακόπουλου, αλλά και έναν αυτοσχεδιασμό των δύο σολίστ πάνω στο δημοφιλέστατο «Summertime» από την όπερα Porgy and Bess του George Gershwin
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
«Elly loves jazz – Vol.2»
.jpg)
Ύστερα από απουσία δύο ετών, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει στη μουσική ζωή, με μια παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και κρατά ζωντανούς μέσα της τους θησαυρούς της αμερικάνικης μουσικής. Με την αισθαντική φωνή της αποδίδει ξανά κορυφαία jazz standards που σφράγισαν με την ερμηνεία τους φωνές μυθικές, από τη Μπίλι Χαλιντέι, την Έλλα Φιτζέραλντ και τη Νίνα Σιμόν, μέχρι τον Νατ Κινγκ Κόουλ και τον Φρανκ Σινάτρα.
Έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς μας, με μεγάλη παρουσία στη jazz σκηνή της χώρας, τον David Lynch στα σαξόφωνα και το φλάουτο, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο κοντραμπάσο, τον Γιάννη Αγγελόπουλο στα τύμπανα, καθώς και με τη συμμετοχή του νέου σαξοφωνίστα Tommy Lynch, μας προσφέρουν την ατμόσφαιρα, το συναίσθημα και την ουσία της μεγάλης αυτής μουσικής που καθόρισε τον προηγούμενο αιώνα και παραμένει ζωντανή και ελκυστική για πάντα.
Από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και για τέσσερις Δευτέρες (21-28 Νοεμβρίου & 5-12 Δεκεμβρίου), στο Θέατρο Άλσος (Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως).
Δύο μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής
.jpg)
Chamber Orchestra of Europe, μια πολυβραβευμένη ορχήστρα που έχει στο βιογραφικό της πάνω από 250 ηχογραφημένα έργα, δύο Grammy και συνεργασίες με μαέστρους που άφησαν εποχή: μεταξύ άλλων, Claudio Abbado Nikolaus Harnoncourt, Bernard Haitink. Διάδοχός τους στο πόντιουμ της Ορχήστρας Δωματίου της Ευρώπης, ο Sir Antonio Pappano, ο διεθνώς περιζήτητος αρχιμουσικός που φημίζεται για τις εμπνευσμένες αναγνώσεις του ακόμη και στα πιο πολυπαιγμένα έργα. Μια χαρισματική προσωπικότητα που ηγείται εδώ και είκοσι χρόνια της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου και της Ορχήστρας της Εθνικής Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας από το 2005. Μαζί τους, στη σκηνή του η Janine Jansen, μια βιολονίστα που ξέρει να δίνει νέες διαστάσεις σε κάθε σύνθεση που ερμηνεύει. Αυτή τη φορά, θα παρουσιάσει το φαντασμαγορικό Πρώτο κοντσέρτο για βιολί του Sergey Prokofiev. Δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής σε μία και μοναδική συναυλία. Στο πρόγραμμα της βραδιάς: έργα Μaurice Ravel Antonín Dvořak και Zoltán Kodály
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Παντελής Θαλασσινός «Τραγούδια επιθυμίες»

Μια μουσική συνεύρεση και επικοινωνία με το κοινό και με απρόβλεπτο ρεπερτόριο μας υπόσχεται ο δημοφιλής τραγουδοποιός και εκφραστικός ερμηνευτής Παντελής Θαλασσινός. Στο δίωρο πρόγραμμάτα του είναι έτοιμος να ερμηνεύσει τραγούδια επιθυμίες τού κοινού και τις αγαπημένες δικές του επιτυχίες. Στη σκηνή θα έχει συνοδοιπόρους τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι και τον Σωτήρη Μαργώνη στο βιολί.
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 9.30μμ, στο Μπαράκι της Διδότου - Πολυχώρος Πολιτισμού.
Αργύρης Μπακιρτζής «Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος»

Ο Αργύρης Μπακιρτζής ερμηνεύει συνθέσεις του Γιώργου Κωστογιώργη βασισμένες σε στίχους ρομαντικών ποιητών του α’ μισού του 20ού αιώνα. Μετά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Κύπρo, Κρήτη και άλλες πόλεις οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» Αργύρης Μπακιρτζής και Κώστας Βόμβολος πλαισιώνουν τον Γιώργο Κωστογιώργη στο πιάνο και τον Πάνο Βουλγαράκη στο κοντραμπάσο για μια εμφάνιση στο ιστορικό Jazz Club του Μετς. Αφορμή αυτής της συνάντησης, η παρουσίαση στην Αθήνα του πρώτου δίσκου του Γιώργου Κωστογιώργη με τίτλο «Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος» που περιέχει 14 μελοποιήσεις ποιημάτων των Λαπαθιώτη, Ουράνη, Άγρα, Χατζοπούλου και Εφταλιώτη. Και τα 14 ποιήματα μελοποιήθηκαν μέσα σε ένα διάστημα 10 ημερών τα Χριστούγεννα του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κυκλοφόρησαν σε άλμπουμ παραγωγής Τσαλαπετεινού και διανομής Music Corner έναν χρόνο αργότερα. Σύντελεστές της συναυλίας: Αργύρης Μπακιρτζής, φωνή, Κώστας Βόμβολος, ακορντεόν, Γιώργος Κωστογιώργης, πιάνο, φωνή, Πάνος Βουλγαράκης, κοντραμπάσο, guest: Κατερίνα Σισίννι, φωνή, Νεφέλη Δοδοπούλου, βιολί.
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 9.30μμ, στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς).