Σώστε το κλίμα

 

ocupa.greveclimaticaestudantil.pt

 

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα στην Πορτογαλία οι καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών, μια πρωτοβουλία των νέων ανθρώπων που ζητούν να αναληφθούν δράσεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν την κυβέρνηση Κόστα για αδράνεια και σημειώνουν ότι για να παραμείνει η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από το φράγμα ασφαλείας του 1,5°C, το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο είναι η ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα έως το 2030.

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

homesguarantee.com

 

Με το μέσο κόστος των ενοικίων να έχει ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια και με το 39% των ενοικιαστών να αντιμετωπίζουν κίνδυνο έξωσης λόγω αδυναμίας πληρωμής, συνεχίζεται στις ΗΠΑ η εκστρατεία για την προστασία των ενοικιαστών. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από εκατοντάδες οργανώσεις, ζητάει από την κυβέρνηση Μπάιντεν έκτακτα μέτρα, ενώ να σημειωθεί ότι το 2021 οι 10 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες διαμερισμάτων στις ΗΠΑ είχαν αύξηση των καθαρών κερδών τους κατά 57%, ή περίπου 5 δισ. δολάρια.

 

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους

 

mobile.twitter.com/hashtag/SupportFoxconnWorkers

 

Διεθνής εκστρατεία απαιτεί από την Apple και τη Foxconn να λογοδοτήσουν για την κακομεταχείριση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της πόλης Τσεντσόου στην Κίνα, όπου κατασκευάζονται τα μισά iPhone του κόσμου. Στο κλειστό αυτό εργοστάσιο, όπου εργάζονται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, πρόσφατα χιλιάδες από αυτούς αντιμετωπίστηκαν με άγρια βία από τους φύλακες και τους μπράβους, ενώ πηδούσαν τους φράχτες προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον κορονοϊό, την πείνα, και τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet