Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και η Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση με θέμα: ''Οδηγός αντιμετώπισης της έμφυλης και σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο», την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 12μ. στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2  του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

12:00-12:20 Χαιρετισμoί από την Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια, πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου και Μαριάννα Ψύλλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια, αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών, αρμόδια για την ΕΙΦ Παντείου Πανεπιστημίου

12:20–12:50 Ομιλία από την Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια, πρόεδρο της ΕΙΦ Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα “Αντιμετώπιση της έμφυλης και σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – παρουσίαση του Οδηγού της ΕΙΦ” και ομιλία της Καλλιόπης Λυκοβαρδή, βοηθό Συνήγορος του Πολίτη για την Ίση Μεταχείριση, μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου των φορέων ισότητας (Equinet), με θέμα “Η νομική αντιμετώπιση της παρενόχλησης λόγω φύλου και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη”

12:50–13:10 Υπηρεσίες από συνεργαζόμενους φορείς. Μάττα Σαμίου, υπεύθυνη θεμάτων ισότητας φύλων της ActionAid, Έρικα Καζάνη, δικηγόρος, ΜΔΕ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Κέντρο Διοτίμα, Νάνσυ Παπαθανασίου, επιστημονικά συνυπεύθυνη Orlando LGBT+ & 11528- Δίπλα σου και Κική Πετρουλάκη, πρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας

13.10 – 14.00 Ακολουθεί συζήτηση και σύντομες παρεμβάσεις από τους συλλόγους μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Ντια Αναγνώστου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, αντιπρόεδρος ΕΙΦ Παντείου Πανεπιστημίου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet