«Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο» (Toro’s Pinocchio) του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: Το διάσημο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1883, μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον διάσημο μεξικανό σκηνοθέτη με τη μορφή ταινίας κινουμένων σχεδίων. Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκε με τον ντελ Τόρο ο γνωστός σχεδιαστής ανιμέισον Μαρκ Γκούσταφσον.

«Bones and all» του Λούκα Γκουαντανίνο: Ένας τυχοδιώκτης που ζει εν κινήσει στους δρόμους των ΗΠΑ γνωρίζει μια κοπέλα η οποία έχει μία παράξενη επιθυμία: να τρώει τους ανθρώπους που την αγαπούν.

«Τέλος χρόνου» του Λουκά Παλαιοκρασά: Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου και δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε ένα σχολείο που αγνοεί τις ανάγκες τους. Ενώ αντιμετωπίζουν την πίεση των πανελληνίων, η ζωή τους μπαίνει σε αναμονή όταν μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου. Σε βάθος δύο ετών, ο σκηνοθέτης κινηματογραφεί τη διαδρομή προς την ενηλικίωση για τέσσερις μαθητές λυκείου.

«Παράξενος κόσμος» (Strange world) του Ντον Χολ: Μια πρωτότυπη κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για τρεις γενιές της οικογένειας Κλέιντ που ξεπερνούν τις διαφορές τους, ενώ εξερευνούν έναν παράξενο, θαυμαστό και πολύ συχνά εχθρικό κόσμο.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet