Στους δρόμους της Μανίλας

 

https://www.facebook.com/BAYANPhilippines

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στη Μανίλα την ώρα που ο πρόεδρος Μάρκος δεχόταν την Κάμαλα Χάρις, διαμαρτυρόμενοι για τον ρόλο των ΗΠΑ στην επιδείνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες. Παράλληλα ανέφεραν ότι η στρατιωτική βοήθεια των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έδωσαν τον Οκτώβριο οι ΗΠΑ στις Φιλιππίνες, θα συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση της παρουσίας τους στην περιοχή, καθώς και στην ενίσχυση της κρατικής καταστολής εναντίον των λαϊκών διεκδικήσεων.

 

 

Κάτω τα χέρια από τα πανεπιστήμια

 

https://laboursolidarity.org

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ζελένσκι να κλείσει 80 από τις 150 πανεπιστημιακές σχολές που υπάρχουν σήμερα στην Ουκρανία, με πρόφαση τη βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Πολλοί θεωρούν ότι στόχος του είναι να δώσει τα κτίρια σε ιδιώτες για εκμετάλλευση στο όνομα της ανάπτυξης, και προσθέτουν πως η μείωση του αριθμού των σχολών σχετίζεται με τους όρους του δανείου των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε η Ουκρανία από την Παγκόσμια Τράπεζα τον Μάιο του 2021.

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

https://www.facebook.com/hashtag/movimientosintechoperu

 

Εκστρατεία για την επιβολή φόρου στα άδεια διαμερίσματα κάνει το κίνημα αστέγων του Περού, αφού ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης καθιστά αδύνατη την πρόσβαση όλων στη στέγαση σε προσιτή τιμή. Όπως αναφέρουν, οι ιδιοκτήτες κρατούν κλειστά τα διαμερίσματα για να υπάρχει μικρή προσφορά και να αυξάνονται οι τιμές, με αποτέλεσμα το στεγαστικό έλλειμμα να φτάνει περίπου στις 3.000.000 κατοικίες, αριθμός που αποτυπώνει την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που επικρατεί στη χώρα εδώ και 30 χρόνια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet