Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.raisetheroof.ie

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Δουβλίνο ζητώντας από την ιρλανδική κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα (πάγωμα εξώσεων, παράδοση άδειων δημόσιων κτιρίων σε άστεγους, απαγόρευση αυξήσεων στα ενοίκια, κ.λπ.), για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, αφού εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού έχει επηρεαστεί σημαντικά η ικανότητα των πολιτών να πληρώνουν ενοίκια και λογαριασμούς ενέργειας. Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 οι άστεγοι στην Ιρλανδία έχουν αυξηθεί κατά 29,5%.

 

 

Λευτεριά στον Λέοναρντ Πελτιέ

 

www.facebook.com/LeonardPeltierWalkToJustice

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Ουάσιγκτον η πορεία των 1.700 χιλιομέτρων που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο από την Μινεάπολη εκατοντάδες υποστηρικτές του Λέοναρντ Πελτιέ, για να ζητήσουν από τον Μπάιντεν την απελευθέρωση του μακροβιότερου πολιτικού κρατούμενου στο δυτικό ημισφαίριο, που βρίσκεται στη φυλακή από το 1976. Ο 77χρονος ινδιάνος ακτιβιστής και ηγετικό στέλεχος του αγώνα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τους φόνους δύο πρακτόρων του FBI, σε μια δίκη παρωδία που δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

 

 

Ενάντια στο ρατσιστικό «έθιμο»

 

mobile.twitter.com/hashtag/ZwartePietIsRacisme

 

Συνεχίζεται στην Ολλανδία η εκστρατεία ακτιβιστών και μεταναστευτικών κοινοτήτων για την κατάργηση του Μαύρου Πιτ, ενός «εθίμου» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκέμβριου, με τους συμμετέχοντες να βάφονται στα μαύρα και να μιλούν με ψεύτικη προφορά διακωμωδώντας τον μαύρο πληθυσμό της πρώην ολλανδικής αποικίας του Σουρινάμ. Τα τελευταία χρόνια το «έθιμο» έχει γίνει αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι προωθεί ρατσιστικά στερεότυπα και ότι παραπέμπει στην αποικιοκρατία και τη δουλεία.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet