Ενάντια στην επιτήρηση

 

www.detentionwatchnetwork.org

 

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί έχουν υπογράψει στην εκστρατεία ενάντια στις τεχνολογίες επιτήρησης που επιβάλλονται στους μετανάστες (εφαρμογές παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικά βραχιόλια, ρολόγια εντοπισμού, κλπ. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι επί προεδρίας Μπάιντεν έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εγγεγραμμένοι στις αποκαλούμενες «εναλλακτικές στην κράτηση» της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, οι οποίες τους στιγματίζουν, προκαλούν ψυχολογικά τραύματα και εμποδίζουν στην καθημερινότητά τους.

 

 

Μπλόκο στη φτώχεια και την εξαθλίωση

 

www.facebook.com/utepargentina

 

Με μαζικά μπλόκα που έγιναν στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Μπουένος Άιρες, διάφορες οργανώσεις, εργατικά σωματεία βάσης, άνεργοι, και άλλοι, διέκοψαν το πρωί της Τετάρτης την είσοδο και την έξοδο από την πόλη. Ο αποκλεισμός ήταν μια από τις κύριες δράσεις που έγιναν στα πλαίσια της ημέρας αγώνα, η οποία οργανώθηκε ενάντια στην πολιτική «προσαρμογής» της κυβέρνησης Φερνάντες, συνέπεια της συμφωνίας με το ΔΝΤ, που έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

 

Ούτε ένας θάνατος

 

www.warmthiswinter.org.uk

 

Με περισσότερους από 45 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν οικονομική αδυναμία να προμηθευτούν καύσιμα και να πληρώσουν λογαριασμούς, έγινε το Σάββατο σε δεκάδες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας η εθνική κινητοποίηση για να μην πεθάνει κανείς από το κρύο. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τη βρετανική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και συγχρόνως χρηματοδότηση της μόνωσης των σπιτιών, επιτάχυνση της παραγωγής καθαρής ενέργειας, επιβολή μεγαλύτερων φόρων στα κέρδη των εταιρειών αερίου, κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet