«Σκρουτζ», χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση

 

Η Ορχήστρα «Κυψέλη» και η El Sistema Greece Youth Choir ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζωντανεύουν το έργο «Σκρουτζ», μια καντάτα για νεανικές φωνές βασισμένη στα διάσημα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του Τσαρλς Ντίκενς. Ο αγαπημένος μας ηθοποιός και τραγουδιστής Jerome Kaluta αναλαμβάνει τον ρόλο του αφηγητή στο δημοφιλές έργο, που έρχεται για να μας θυμίσει όλες εκείνες τις αξίες που συνδέονται με την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο μίζερος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ πιστεύει πως τα Χριστούγεννα είναι μια απάτη. Ξαφνικά τον επισκέπτεται το πνεύμα του παλιού συνεταίρου του, για να τον προειδοποιήσει να αλλάξει τον μοχθηρό και άπονο χαρακτήρα του, ώστε να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων -του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος- θα του θυμίσουν τα λάθη του και θα τον βοηθήσουν να μετανιώσει για την άδικη συμπεριφορά του. Τελικά, ο φιλάργυρος Σκρουτζ, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν, μεταμορφώνεται στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του και αλλάζει για πάντα.

Η Ορχήστρα «Κυψέλη» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2019 και είναι μια από τις ορχήστρες νέων του El Sistema Greece. Δεν αποτελεί μια ακόμα νεανική ορχήστρα, αλλά ένα διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό μουσικό σύνολο που προσφέρει στα μέλη της μουσική και ορχηστρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, βασισμένη στη διδακτική μέθοδο του El Sistema Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μουσική μέθοδο, η ορχήστρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον, προκειμένου τα παιδιά μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική συνύπαρξη να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο αύριο. Με τη συμμετοχή τους στην Ορχήστρα «Κυψέλη», οι νεαροί μουσικοί αναπτύσσουν επιπλέον μουσικές δεξιότητες χάρη στην καθοδήγηση εξαιρετικών δασκάλων, προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην El Sistema Greece Youth Orchestra και βιώνουν από πολύ νεαρή ηλικία την εμπειρία της συμμετοχής σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές. Η El Sistema Greece Youth Choir αποτελεί μια διαπολιτισμική χορωδία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που προσφέρει μια μοναδική διαδικασία μάθησης βασισμένη επίσης στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας. Η χορωδία είναι ανοιχτή σε νεαρούς τραγουδιστές ηλικίας 10-26 ετών που μπορούν να διαβάζουν νότες, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας. Πρόκειται για ένα δυναμικά εξελισσόμενο φωνητικό μουσικό σύνολο, καθώς με κεντρικό πυρήνα ένα μικρό σύνολο χορωδών με φωνητικές σπουδές εμπλουτίζεται διαρκώς από τους πιο προχωρημένους μαθητές χορωδίας του El Sistema Greece.

Συνθέτης: Steve Pogson. Στίχοι: George Simmers. Απόδοση: Βάγια Παπαγιαννοπούλου. Σολίστ: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Πάρις Δηματσάς, Βαγγέλης Λαζόπουλος. Μουσική διεύθυνση ορχήστρας: Francis Gagliardi. Μουσική διεύθυνση χορωδίας: Βάγια Παπαγιαννοπούλου. Πιάνο: Αθηνά Φυτίκα. Φλάουτο: Μικαέλα Βλαγκοπούλου.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12.30μ, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Live μετάδοση από τον Αθήνα 9.84 στους 98.3 FM από τη Λίλλυ Καρατζαφέρη.

Η είσοδος είναι δωρεάν, με απαραίτητη προκράτηση στο goulandris.gr

 

Λιάνα Μαλανδρενιώτη Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet