Μια πρώτη μικρή νίκη πέτυχε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο αγώνας για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη. Με δικαστική απόφαση, οι εργασίες παύουν μέχρι τουλάχιστον τις 2 Μαρτίου 2023, όταν και εκδικάζεται η προσφυγή που έχουν καταθέσει δημότες κατά της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων Prodea Investments.

Η απόφαση αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για τους κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής που δίνουν τη μάχη για τη διάσωση του λόφου τον οποίο η δημοτική αρχή κρατούσε στην εγκατάλειψη μέχρι να τον δώσει για «υιοθεσία» στο ιδιωτικό επενδυτικό συμφέρον και τους σχεδιασμούς του, εμποδίζοντας παράλληλα την πρόσβαση των πολιτών σε ένα εκτεταμένο εργοτάξιο, φρουρούμενο καθημερινά από δυνάμεις καταστολής.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η δημοτική αρχή επέλεξε να τοποθετηθεί κατά της προσφυγής, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την απόσταση που την χωρίζει από την καθημερινότητα των δημοτών. Η δικηγόρος των κατοίκων αναφέρθηκε διεξοδικά στην επικινδυνότητα των έργων και στην υπέρβαση των παρεμβάσεων σε σχέση με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη, στη βάση ένορκης κατάθεσης και εγγράφου του δασαρχείου. Ο δικηγόρος της Prodea, στο ερώτημα για την επικινδυνότητα των έργων, απάντησε ότι γίνεται μια μεγάλη ανάπλαση με την κατασκευή μεγάλης παιδικής χαράς και μονοπατιών. Ο δικαστής έλαβε σοβαρά υπόψη του τα επιχειρήματα και τα έγγραφα περί επικινδυνότητας και διέταξε την προσωρινή παύση των εργασιών.

Οι κάτοικοι, παίρνοντας δύναμη από την απόφαση, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν έναν λόφο ανοιχτό και προσβάσιμο, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για πράσινο και αναψυχή. Οργανώνουν μάλιστα νέες δράσεις για την επανοικειοποίηση του λόφου, απαιτώντας παράλληλα την απομάκρυνση της αστυνομίας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet