Φωτογραφία: Νικόλας Κοκοβλής

 

 

Τσιγγάνος δεν είναι εύκολο να είσαι…

 

Η πραγματική γραμμή της κυβέρνησης, αλλά και όλου του ιδεολογικού χώρου Δεξιάς–Ακροδεξιάς, και όχι μόνο, σχετικά με τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη συμπυκνώνεται στο τουίτ της Λατινοπούλου. «…Αν οι εγκληματίες δεν σταματήσουν και οδηγούν επικίνδυνα, ορθά πυροβολούνται. Μη τυχόν και αγγίξετε τον αστυνομικό. Ορθά έπραξε». Απανθρωπιά και προτροπή σε βία. Οι γνωστοί από το παρελθόν πραιτωριανοί του Βύρωνα Πολύδωρα δρουν πάντα με τις ευλογίες… μέχρι και σήμερα, και παίρνουν και εύσημα! Ο έφηβος Ρομά που δεν πλήρωσε τη βενζίνη, αυτόματα μετατρέπεται σε εγκληματία που του αξίζουν σφαίρες. Κάπως έτσι εξηγείται και η ασυδοσία της αστυνομίας, η οποία έχει την πλήρη πολιτική κάλυψη να δρα ως σερίφης που πυροβολεί όποιον δεν του αρέσει, Ρομά ή μη. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι πολλές φορές μπαίνουν στο στόχαστρο ως εν δυνάμει εχθροί της καθεστηκυίας τάξης. Και παρόλο που η θανατική καταδίκη έχει καταργηθεί στην Ελλάδα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη, γνώριζε ότι θα σκοτώσει έναν Τσιγγάνο και δεν θα τιμωρηθεί. Αντιθέτως, θα πάρει 600 ευρώ μπόνους. Οπότε τελικά στην πραγματικότητα μια σφαίρα καρφωμένη σ’ ένα κεφάλι έφηβου Ρομά επιφέρει κέρδος 600 ευρώ στον θύτη και η ίδια σφαίρα στην ευτελή τιμή των 20 ευρώ στοιχίζει τη ζωή στον έφηβο. (Το ανατριχιαστικό είναι ότι το επίδομα ψηφίστηκε τη μέρα του θανάτου του Φραγκούλη και από την Αριστερά).

Όταν ο 16χρονος χαροπάλευε, ο εισαγγελέας του απέδωσε κατηγορίες για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών (κατά δήλωση των ίδιων), έτσι για να υπάρχουν, για να τις αντιμετωπίσει αν τυχόν επιβίωνε ...το είπε κι ο συνήθης συνήγορος. Βαρύτερες οι κατηγορίες στο θύμα, δηλαδή, παρά στον θύτη.

Και φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις δολοφονιών από την αστυνομία, ειδικά στους φόνους Ρομά, πάντα επιστρατεύονται τα ίδια ψέματα, ότι δηλαδή το θύμα τούς επιτέθηκε. Ψέματα που ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα τα πιστέψει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας της προπαγάνδας των ΜΜΕ και των ρατσιστικών στερεότυπων εναντίον των Τσιγγάνων.

Το ελληνικό κράτος διαχρονικά έχει περιθωριοποιήσει και καταδικάσει σε φτώχεια έναν ολόκληρο πληθυσμό και παρόλο που οι Ρομά θέλουν να δουλεύουν, θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο, θέλουν να μη ζουν μέσα στα σκουπίδια, θέλουν να έχουν υποδομές, όλα αυτά τους τα στερεί το ελληνικό κράτος και μετά ρίχνει και το ανάθεμα στην περίπτωση που διαμαρτυρηθούν, ακόμα κι αν πρόκειται για μια δολοφονία. Όποιος και όποια έχει γνωρίσει ανθρώπους από την κοινότητα των Ρομά, ξέρει ότι το ελληνικό κράτος ψεύδεται, είναι ρατσιστικό και επιπλέον εκμεταλλεύεται τις κοινότητες αυτές για να εισπράττει και να διαχειρίζεται τα χρήματα των προγραμμάτων, αλλά και για να τους χειραγωγεί όταν χρειάζεται την ψήφο τους.

Η ωμή ρατσιστική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη προστέθηκε σε μια αιματοβαμμένη λίστα, που κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα κλείσει. Πριν ένα χρόνο περίπου δολοφονήθηκε ο Νίκος Σαμπάνης με πολύ παρόμοιο τρόπο, αλλά υπάρχουν και παλιότερα παρόμοια περιστατικά. Το 2001 πάλι με τον ίδιο τρόπο, επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο της τροχαίας, δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό της ομάδας Ζήτα, Γιώργο Τυλιανάκη, ο 20χρονος Τσιγγάνος, Μαρίνος Χριστόπουλος, που δεν σταμάτησε στο σήμα της τροχαίας επειδή δεν είχε δίπλωμα.

Και σ’ αυτή τη δολοφονία επιστρατεύτηκαν τα ίδια ψέματα και παρόλο που ο αστυνομικός Τυλιανάκης είχε ξαναπρωταγωνιστήσει σε βίαιο επεισόδιο και παρόλο που τελικά καταδικάστηκε ομόφωνα, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει το εφετείο, 5 χρόνια αργότερα!

Δυστυχώς μας έχει περικυκλώσει ένας παρηκμασμένος κόσμος εξουσιομανών και διεφθαρμένων που μόνο σκοπό έχουν να διαιωνίσουν τις θέσεις τους, να πλουτίσουν πάση θυσία (βλ. Καϊλή, Πάτσης, κλπ) και να εφαρμόσουν πολιτικές που εξασφαλίζουν την διαιώνιση της εξουσίας τους με όποιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και της θανατοπολιτικής, προκειμένου να χαϊδέψουν ακραία ακροατήρια και διάφορους «φιλήσυχους» φιλάνθρωπους ή και λαμπερούς αστέρες που σιχαίνονται τους Τσιγγάνους, αλλά αγαπούν την «Kιβωτό του Kόσμου» και τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σ’ αυτή την έρημο του πραγματικού, η θετική εξέλιξη είναι ότι από τη δολοφονία του Σαμπάνη και τον τυχαίο… θάνατο της 8χρονης στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι μέχρι και τη δολοφονία του Φραγκούλη, ένα κίνημα γεννήθηκε, ένα κίνημα που θέλει να παλέψει μαζί με τους Ρομά. Αποφασισμένο να μην αφήσει να κουκουλωθούν οι υποθέσεις. Οι Ρομά είναι στην πλειοψηφία τους φτωχοί άνθρωποι κι αυτό είναι το χειρότερο αμάρτημά τους, αλλά δεν είναι μόνοι τους. Οφείλουμε να κερδίσουμε Δικαιοσύνη για τα θύματα και τίποτα δεν θα σταματήσει μέχρι να μην συγκαλύπτονται τα αστυνομικά κρατικά εγκλήματα. Θέλουμε ΔΙΚΕΟΣΗΝΙ εδώ και τώρα για τους αθώους ανθρώπους που εκτελέστηκαν για ψύλλου πήδημα. Ο ζόφος δεν θα γίνει καθεστώς. Οι ζωές των Ρομά μετράνε.

 

Κυριακή Κλοκίτη Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet