Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που συγκροτούμε παλεύει για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα. Το κείμενο που υπογράφουμε αποτελεί ένα κάλεσμα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Στόχος μας να σταματήσουμε το πραξικόπημα των θεσμών που δεν επιτρέπουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Την ίδια στιγμή συμβάλουμε στους κοινούς μας αγώνες για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα εργασιακά δικαιώματα δεν πλήττονται μόνο στην Ελλάδα. Άρα μέσα από αυτή την πρωτοβουλία οργανώνουμε τον κοινό μας αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.
Παλεύουμε από κοινού ενάντια στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, παλεύουμε από κοινού για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων της Ευρώπης. Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη ή συλλογικότητα που θέλει να συμβάλει στον κοινό μας σκοπό.
Σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα: «Εργατικοί αγώνες στην Ευρώπη της κρίσης» η οποία θα αποτελέσει την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων και δράσεων εντός των ερχόμενων μηνών.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην  ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)  την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ. 
Ομιλητές: Cue Nico, Γενικός Γραμματέας Συνδικάτων Μετάλλου – Βέλγιο, Κουζής Γιάννης, ακαδημαϊκός Πάντειο πανεπιστήμιο, Πετρόπουλος Γιώργος , εκτελεστική επιτροπή ΑΔΕΔΥ. Επίσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας Mayday γίνεται συλλογή υπογραφών, με εκατοντάδες ξένους και Έλληνες συνδικαλιστές να έχουν ήδη συνυπογράψει. Περισσότερες πληροφορίες στο mayday.gr
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet