Ενάντια στην κερδοφορία των ακινήτων

 

www.facebook.com/referendohabitacaolx

 

Συνεχίζεται στην Λισαβόνα η εκστρατεία συλλογής των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου να ζητηθεί από το δήμο να γίνει δημοψήφισμα, για να επανέρθει η λειτουργία χιλιάδων διαμερισμάτων στο τοπικό καθεστώς στέγασης. Στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε από ακτιβιστές και οργανώσεις υπεράσπισης της στέγασης, είναι να αντιμετωπιστεί η κερδοφορία στα ακίνητα που έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενοικίων, σε μια πόλη που πέρυσι δόθηκαν περισσότερες από 20.000 νέες άδειες για τουριστικά καταλύματα.

 

 

Παραίτηση του προέδρου

 

twitter.com/hashtag/NationalSalvationFront

 

Τη παραίτηση του προέδρου Καΐς Σαγιέντ ζητούν δεκάδες οργανώσεις και όλη σχεδόν η αντιπολίτευση, μετά από τις εκλογές παρωδία που έγιναν το Σάββατο στην Τυνησία με την συμμετοχή να είναι μόλις 8,8%. Προηγήθηκε μια μεγάλη εκστρατεία υπέρ του μποϋκοτάζ για να μην περάσει η προσπάθεια προς την μονοπρόσωπη εξουσία που κάνει ο Σαγιέντ, ο οποίος πέρυσι ανέτρεψε την κυβέρνηση και ανέστειλε πολλά από τα άρθρα του Συντάγματος που ψηφίστηκε μετά την εξέγερση του 2011.

 

Ανεξαρτησία στο Πουέρτο Ρίκο

 

www.elaquetodosqueremos.com

 

Εκστρατεία υπέρ της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο ξεκίνησαν διάφορες οργανώσεις, με αφορμή την απόφαση που πήρε το αμερικανικό κογκρέσο να γίνει μέσα στο 2023 το πρώτο δεσμευτικό δημοψήφισμα για το μέλλον του νησιού. Να σημειωθεί ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι αποικία από το 1898, όταν το κατέλαβαν οι ΗΠΑ μετά από τέσσερις αιώνες ισπανικής κυριαρχίας, ενώ στο δημοψήφισμα του 2020, το τελευταίο από τα επτά μη δεσμευτικά δημοψηφίσματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, το 52,5% ψήφισε να παραμείνει το σημερινό καθεστώς.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet