Στη μνήμη της Ρόζας και του Καρλ

 

lldemo.fightandremember.org

 

Κάλεσμα για ένα δυναμικό αντιφασιστικό και διεθνιστικό μπλοκ κάνουν διάφορες οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αυτονομίας, ενόψει της διαδήλωσης που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο Φρίντριχσφελντ του Βερολίνου. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τα χρόνια του ναζισμού, για να τιμηθεί η μνήμη της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, που δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικές ομάδες τον Ιανουάριο του 1919 μετά την καταστολή της εξέγερσης.

 

 

Ενάντια στη Συμφωνία

 

www.facebook.com/SudaneseCommunistParty

 

Για άλλη μια φορά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα σε πολλές πόλεις του Σουδάν, μια εβδομάδα μετά την «πορεία των εκατομμυρίων» στην οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Παρά την άγρια καταστολή, ο σουδανικός λαός με αποφασιστικότητα συνεχίζει να διαμαρτύρεται ενάντια στη συμφωνία κατανομής της εξουσίας που υπέγραψε η χούντα με τα κόμματα της δεξιάς, και ζητάει την τιμωρία των ηγετών του πραξικοπήματος του Οκτωβρίου του 2021.

 

 

Κλείστε τα κέντρα κράτησης

 

www.cracpe.be

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν το Σάββατο έξω από πολλά κέντρα κράτησης μεταναστών στο Βέλγιο οι διαδηλώσεις με αίτημα το κλείσιμό τους και την νομιμοποίηση όλων των κρατούμενων μεταναστών. Παράλληλα, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις απάνθρωπες πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου της βελγικής κυβέρνησης και την πρόθεσή της να φτιάξει και νέα κολαστήρια, σε μια κινητοποίηση που έγινε από την CRACPE, μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που συσπειρώνει πολλούς ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet