Το σώμα μου, η επιλογή μου

 

www.facebook.com/ogolnopolskistrajkkobiet

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάθεση στο πολωνικό κοινοβούλιο ενός σκοταδιστικού κειμένου, το οποίο υπογράφτηκε από 150.000 ανθρώπους, που απαιτεί από την υπερσυντηρητική κυβέρνηση του PiS να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο το οποίο να ποινικοποιεί τις δραστηριότητες που προωθούν ή στηρίζουν τις εκτρώσεις. Φεμινιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουν διάφορες ακροδεξιές και θρησκευτικές ομάδες εναντίον των γυναικών, σε μια χώρα που εδώ και χρόνια τα δικαιώματά τους δέχονται άγριες επιθέσεις.

 

 

Σταματήσετε την καταστροφή

 

mobile.twitter.com/rantyolunahayir

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, κινημάτων πόλης και κατοίκων, για να ακυρωθεί το σχέδιο διάνοιξης ενός δρόμου 11,8 χιλιομέτρων και πλάτους 8 λωρίδων στην Άγκυρα. Όπως αναφέρουν, η καταστροφή της μεγαλύτερης περιοχής πρασίνου στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας θα είναι ανεπανόρθωτη, από ένα έργο που ξεκίνησε το 2017 και στη συνέχεια, μετά από τις πολλές αντιδράσεις που συνάντησε, σταμάτησε, μέχρι πρόσφατα που με την παρουσία της αστυνομίας ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες.

 

 

Νομιμοποίηση των μεταναστών

 

esenciales.info

 

Ξεπερνώντας κατά πολύ τις 500.000 υπογραφές που απαιτούνται, περισσότερες από 800 οργανώσεις συγκέντρωσαν 715.245 υπογραφές, ζητώντας από το ισπανικό κοινοβούλιο νομοθετική πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση του μισού εκατομμυρίου μεταναστών χωρίς χαρτιά που ζουν στην Ισπανία μέσα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και χωρίς πρόσβαση σε στέγαση, υπηρεσίες υγείας και σύμβαση εργασίας. Η εκστρατεία συλλογής των υπογραφών διήρκησε περίπου έναν χρόνο και τώρα η Βουλή πρέπει μέσα σε έξι μήνες να συζητήσει το θέμα.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet