Την περασμένη Τρίτη στο Α΄ Νεκροταφείο αποχαιρετήσαμε, σε μια λιτή πολιτική κηδεία, τη συντρόφισσα Ρούλα Παλαιολογοπούλου. Συγγενείς, συντρόφισσες, σύντροφοι και φίλοι παραβρεθήκαμε εκεί και όλες/οι είχαμε να θυμηθούμε κάτι από τη μακρά –ήταν πια 90 ετών– κοινή μας πορεία στην Αριστερά, και ειδικά στην Ανανεωτική Αριστερά όλων των αποχρώσεών της. Ήταν συναγωνιστές από τρεις, τουλάχιστον, εποχές και περιοχές να την αποχαιρετήσουν: από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον σύντροφό της, τον Μήτσο, έστησαν βιβλιοπωλείο, γνώρισαν την εκεί οργάνωση της ΕΔΑ και της Ν. ΕΔΑ, το Παρίσι όπου επί δικτατορίας, κυνηγημένοι, ήταν ενεργοί στον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων του εξωτερικού, το Παγκράτι, όπου δεν λυπήθηκαν κόπους στις οργανώσεις του ΚΚΕ εσωτερικού, του Ρήγα, της ΔΗΜΑΡ, του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελετή πήραν τον λόγο να πουν δυο ζεστά λόγια συγγενείς και σύντροφοι. Και συμφωνούσαν όλες και όλοι ότι η Ρούλα ήταν από τη γενιά εκείνη των αριστερών που έρχονται για να δώσουν, όχι για να πάρουν. Και είναι γι’ αυτό που θα χαμογελούσε αν άκουγε τους αποχαιρετισμούς εκπροσώπων τόσο μεγάλου εύρους Αριστεράς, ενώ δεν παρέλειπαν να αναφερθούν και στην «αυστηρότητά» της όταν τους μάλωνε για κάποια «παρέκκλιση». Από τις/ους παρευρισκόμενες/ους θα αναφέρουμε την Καίτη Τσαρουχά, φίλη παντοτινή από την περίοδο της Θεσσαλονίκης, που επιχείρησε να την αποχαιρετήσει (είχε πολλά να πει), αλλά, τελικά, δεν τα κατάφερε.

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Παγκρατίου εξέδωσε για την απώλειά της ανακοίνωση: «Η Ρούλα και ο Μήτσος υπήρξαν ένα κλασικό ζευγάρι της ανανεωτικής Αριστεράς στην περιοχή του Παγκρατίου, με ενεργή δράση, παραδειγματική και έτσι, θα τη θυμόμαστε πάντα. Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου την αποχαιρετά και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της». Τα συλλυπητήριά της στα αδέλφια και τα ανίψια της εκφράζει και η «Εποχή».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet