Βαγγέλης Χερουβείμ

 

 

 

Καλή χρονιά να έχουμε! Ο ένας να κρατά το χέρι του άλλου και συλλογικά να βαδίσουμε. Και μια και μιλάμε για συλλογικότητα, το μικρό μας πλεούμενο «Η Εποχή» μπήκε με φουλ τις μηχανές στο νέο έτος και συνεχίζει την προσπάθεια να γεμίζει τις δεξαμενές του με καύσιμα. Οι υποσχέσεις μας για το 2023 είναι:

*Θα προσπαθούμε να στριμώχνουμε στον περιορισμένο χώρο των 32 σελίδων όσες περισσότερες ειδήσεις, σκέψεις, προβληματισμούς, πρωτοβουλίες, αναλύσεις μπορούμε. Θα περιδιαβαίνουμε τον κόσμο, τις γειτονιές, τα βουνά και τα νησιά, για να αποτυπώνουμε στο –πολύτιμο σαν χρυσάφι πια– χαρτί.

*Θα σας συναντάμε στο περίπτερο κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα προσπαθήσουμε περιοδικά να σας συναντάμε και στις οθόνες, με περισσότερη ύλη, διαδικτυακή, που θα έχει ξεφύγει της διανομής και θα έχει πετάξει ελεύθερη στο ιντερνετικό υπερπέραν. Τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπή –το γράφουμε εδώ για να αποτυπωθεί και στο χαρτί- δεσμεύτηκαν ότι θα είναι συνεπή στους χρόνους και τις λέξεις τους, ώστε να βγαίνει η «Εποχή» στην ώρα της και να έχει και λίγο αέρα, να παίρνει ανάσες το μάτι.

*Θα προγραμματίζουμε εκδηλώσεις-συζητήσεις που μιλάμε για τον κόσμο των ιδεών στον οποίο έχουμε ταχθεί, μέσα από όσα συμβαίνουν στον επίγειο κόσμο μας. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να σώσουμε το μικρό μας πλεούμενο, να είναι καλοτάξιδο. Και για αυτό θα σκεφτόμαστε διάφορους τρόπους να συναντηθούμε και να ενεργοποιούμε τους φίλους και αναγνώστες της «Εποχής» να την κρατήσουν σφιχτά στα χέρια τους.

 

! Η πρώτη ιδέα, λοιπόν, του χρόνου είναι μια συναυλία. Στις 22 Ιανουαρίου, στην Σφίγγα (περισσότερα στις σελ. 22-23) όσοι/ες/α μένουμε Αθήνα θα συναντηθούμε, να ακούσουμε μουσικές που αγαπήσαμε (ο αιφνίδιος θάνατος του Νότη Μαυρουδή μάς πάγωσε και το πρόγραμμα ξαναφτιάχνεται, στη μνήμη του πια), να πιούμε και να γελάσουμε.

 

! Η δεύτερη ιδέα είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Οργανώνουμε μια λαχειοφόρο με λαχνούς που θα αγοραστούν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιατί όχι και της γης. Η κλήρωση θα γίνει διαδικτυακά και τα δώρα θα είναι μεγάλη έκπληξη, γιατί θα έχουν δοθεί από καρδιάς (μέχρι τώρα οι προσφορές μας έχουν συγκινήσει).

 

Και πάλι καλή χρονιά να έχουμε. Θα επανέλθουμε δριμύτεροι/ες/α.

 

«Εποχή»

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet