Χαΐνηδες: Βάρδα φουρνέλο!

 

Οι Χαΐνηδες έγραφαν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πριν ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους: «Οι γιορτές είναι σύμβολα αναγέννησης. Σηματοδοτούν τον θάνατο του παλιού “εαυτού” και την επανεκκίνηση του χρόνου. Οι κοινωνίες είναι ανίκανες να γιορτάσουν. Τα έθιμα μέσα στις κοινωνίες κατάντησαν μια καταναλωτική γελοιότητα, που αφήνει πίσω της θλιμμένες καρδιές και άδειες τσέπες. Οι μόνες που μπορούν να γιορτάσουν είναι οι κοινότητες». Η κοινότητα λοιπόν των Χαΐνηδων (μουσικοί και ακροατές) καλεί τα μέλη της για τις 3 τελευταίες παραστάσεις στο φιλόξενο θέατρο Ροές. Θα ακουστούν τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία τους και όχι μόνο, σ’ ένα πρόγραμμα αυξανόμενης εντροπίας. Να σημειώσουμε πως οι ειδικά διαμορφωμένες Ροές θα διαθέτουν χώρο για καθήμενους, όρθιους και για όσους επιθυμούν να χορέψουν. Οικοδεσπότες οι Δημήτριος Αποστολάκης, Μιχαήλ Γαλάνης, Δημήτριος Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γεώργιος Κωνσταντίνου, Μιχαήλ Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου. Και όπως λένε και οι ίδιοι: Βάρδα φουρνέλο!

Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 10μμ, στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι, τηλ. 210 3474312).
 

 

Γιώτα Νέγκα «Κρυφές Γωνιές»

 


 

Με αυθεντικές ερμηνείες και τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει, με τη χαρακτηριστική της φωνή και την πληθωρική της παρουσία, κατάφερε να μαγέψει το κοινό στο Θέατρο Άλσος γι’ αυτό μην χάσετε τις δύο τελευταίες παραστάσεις της. Σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό, προσωπικό μα και τόσο εξωστρεφές, η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει κομμάτια που δεν μας είχε συστήσει μέχρι σήμερα πλέκοντάς τα με τις υφές της που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ο Χατζιδάκις συνυπάρχει στην ίδια σκηνή με την Nina Simone και η Γιώτα Νέγκα εναλλάσσει τους χρόνους, τις συναισθηματικές διαθέσεις και τις καταβολές της δημιουργώντας έναν κοινό τόπο συνάντησης .
Τελευταίες παραστάσεις τις Παρασκευές 20 & 27 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Άλσος (Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως, τηλ.  210 8831487 & 210 8227471).

 

 

Μήτσος Πουλικάκος και «Γεια σου Τάκη»

 


 

Κάτι από τους παλιότερους «Σπυριδούλα», κάτι από τους νεότερους «Κάτω απ’ το δέντρο», κάτι από τον αρχαιότερο Μήτσο και νά ’σου οι «Γεια σου Τάκη», το παγκοσμίως κακόφημο συγκρότημά μας. Στον δρόμο έχουμε χάσει -σημειωτέον- και δυο εξέχοντα μέλη του γκρουπ: τον παλιό, καλό φίλο και συνάδελφο - πιανίστα «par excellence» - μικρό Δημητράκη Πολύτιμο και τον, επίσης παλιόφιλο και καλό συνάδελφο, Νίκο Σπυρόπουλο. Παρ’ όλ’ αυτά, αυτοί που μένουμε, επιμένουμε και με τη σημερινή μας σύνθεση, καθώς και με μερικούς καλούς φίλους (διάφορες εκπλήξεις) σας καλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη σ’ αυτούς που φύγανε, αλλά και σ’ αυτούς που μένουν κι επιμένουν! Έτσι μας καλούν σε μια ωραία βραδιά οι «Γεια σου Τάκη» και ο Μήτσος Πουλικάκος.

Και συστήνονται: Βασίλης Σπυρόπουλος lead κιθάρα/τραγούδι το «αλάτι» του γκρουπ, Γιώργος «Pfeffer» Πιπέρης rhythm κιθάρα/φωνητικά το «πιπέρι» του γκρουπ, Βαγγέλης Χάνος ακουστική κιθάρα/φωνητικά η «ήρεμη δύναμη» του γκρουπ, Κωστής Κούβδος slide κιθάρα/φυσαρμόνικα ο «choir master» του γκρουπ, Αφροδίτη «Τίτη» Ρήγα πλήκτρα/κρουστά/φωνητικά η γεωπόνος του γκρουπ, Ντίνος «Dee» Ζούμπερης μπάσο/φωνητικά ο «Zoo master» του γκρουπ, Παναγιώτης «Τσίκο» Κατσικιώτης τύμπανα/κρουστά/φωνητικά ο «εκατόνταρχος» του γκρουπ, Δημήτρης –Μήτσος Πουλικάκος φωνή/κιθάρα/κρουστά/φυσαρμόνικα ο «Γέρων Παλούκιος» του γκρουπ. Special guests: Σπυριδούλα, Alex K. (Last Drive), Βαγγελης Χάνος & οι Ω-ρημάζοντες καί η Τάνια Τσανακλίδου καί ο Μανώλης Μητσιάς.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 9.30μμ, στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ. 210 8224134, 210 8822460).

 

 

Ένα μοναδικό μουσικό τρίο

 

 

Στον κύκλο έλληνες σολίστ του Μεγάρου Μουσικής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μουσικό σύνολο, το τρίο: Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε, Κέρστιν Φελτς, Ούβε Μάτσκε. Τόσο ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε όσο και η βιολοντσελίστα Κέρστιν Φελτς έχουν διανύσει μια πλούσια συναυλιακή διαδρομή εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες σε διεθνές επίπεδο. Η δική τους ριζωμένη εμπειρία συμπλέκεται με το εντυπωσιακό ταλέντο της ανερχόμενης σολίστ Δανάης Παπαματθαίου-Μάτσκε, και το μείγμα τους αναμένεται να είναι… εκρηκτικό! Οι τρεις καλλιτέχνες αναμετρώνται με δύο ογκόλιθους του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου του 19ου και του 20ού αιώνα αντίστοιχα, δύο τρίο που με την αξία τους έχουν κατορθώσει να κερδίζουν διαχρονικά τον θαυμασμό και την προτίμηση μουσικών και κοινού. Ο ζεστός ήχος του Μπραμς, πάντα στιβαρός αλλά συνάμα τόσο ευαίσθητα ευγενής, ακολουθείται από τους αινιγματικούς ψιθύρους, τις μακάβριες κραυγές και τον σπαρακτικό θρήνο του Σοστακόβιτς, που φρίττει μπροστά στις θηριωδίες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου (Johannes Brahms: Τρίο με πιάνο αρ. 1 σε σι μείζονα, έργο 8, Dmitry Shostakovich: Τρίο με πιάνο αρ.2 σε μι ελάσσονα, έργο 67).

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

 

Ο Γιώργος Πέτρου στην ΚΟΑ

 

 

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, η απώλεια του κορυφαίου αρχιμουσικού Κάρολου Τρικολίδη, που για δεκαετίες κόσμησε σταθερά τα πόντιουμ μείζονων ελληνικών και ξένων ορχηστρών, άφησε τον μουσικό μας κόσμο φτωχότερο. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τη μνήμη του με την εκτέλεση της μεγαλειώδους Πρώτης Συμφωνίας του Μπρούκνερ, τα συμφωνικά έργα του οποίου ο αείμνηστος Τρικολίδης υπηρέτησε με βαθιά γνώση και επιτυχία. Ο βιολιστής Ιάσων Κεραμίδης ερμηνεύει σε α’ εκτέλεση το πολυαναμενόμενο κοντσέρτο για βιολί του άοκνα δημιουργικού συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Γιώργου Πέτρου.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

 

 

«Μικρά Συμπόσια»

 

 

Τα Μικρά Συμπόσια είναι αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης που οργανώνει το ανανεωμένο «Το Μπαράκι της Διδότου - Πολυχώρος Πολιτισμού» και οι εκδόσεις Μετρονόμος. Ο εξαιρετικός τραγουδιστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Θωμαΐδης Θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον φιλόλογο - ποιητή Σπύρο Αραβανή και τον στιχουργό - ποιητή Δημήτρη Λέντζο. Στο πιάνο ο Γιάννης Λουπάκης.

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 9μμ, στο Μπαράκι της Διδότου (Διδότου 3, τηλ. 210 3642990).

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet