Οι απεργίες ξεκινούν

 

www.eis.org.uk

 

Είκοσι ημέρες κυλιόμενων απεργιών, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στη Σκωτία, εντείνοντας τον αγώνα τους για να αυξηθούν οι μισθοί τους κατά 10%, όσο είναι το επίπεδο του πληθωρισμού. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση να γίνει αύξηση των αποδοχών τους κατά 5%, αφού, όπως ανέφεραν, δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη κρίση του κόστους ζωής.

 

 

Οι Αβοριγίνες δεν γιορτάζουν

 

www.facebook.com/26thJanuaryINVASIONdayAustralia

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των Αβοριγίνων για τις εκδηλώσεις μνήμης και προβληματισμού που θα γίνουν απέναντι στην Australia Day, την επίσημη εθνική γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στην Αυστραλία προς τιμή της άφιξης του πρώτου βρετανικού στόλου στο Σίδνεϊ, στις 26 Ιανουαρίου του 1788. Οι αυτόχθονες την ονομάζουν Invasion Day (Ημέρα Εισβολής), αφού θρηνούν για την αιματοχυσία των προγόνων τους, ενώ παράλληλα συμβολίζει μια βαθιά απώλεια: της γης και των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

 

 

Αντιδράσεις για την ένταξη

 

www.facebook.com/mozemo.hr

 

Έντονές επικρίσεις δέχεται η συντηρητική κυβέρνηση του Αντρέι Πλένκοβιτς, για το γεγονός ότι η Κροατία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου χωρίς τις απαραίτητες προετοιμασίες. Διάφορες αριστερές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα αναφέρουν ότι η μετατροπή σε ευρώ της κροατικής κούνα έχει προκαλέσει μια τεράστια αύξηση των τιμών, ενώ να σημειωθεί ότι η Κροατία είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία της Ευρωζώνης που υιοθετεί το ευρώ μέσα σε μια κατάσταση καλπάζοντος πληθωρισμού.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet