«Ιερή αράχνη» (Holy spider) του Αλί Αμπάσι: Ένας στυγνός κατά συρροή δολοφόνος σκορπάει τον θάνατο στην ιερή πόλη Μασχάντ. Θύματά του αποκλειστικά γυναίκες που ο ίδιος θεωρεί ως αμαρτωλές. Ο δολοφόνος πιστεύει πως εκτελεί ιερή αποστολή και έτσι «καθαρίζει» τον κόσμο από την αμαρτία. Παρά το γεγονός πως τα θύματα αυξάνονται έχοντας φτάσει σε διψήφιο αριθμό, οι αρχές φαίνεται να αδιαφορούν. Έτσι μια δημοσιογράφος αποφασίζει με κίνδυνο της ζωής της να ξετυλίξει το νήμα και να φτάσει στα ίχνη του δολοφόνου. Δανέζικη ταινία σκηνοθετημένη από ιρανό σκηνοθέτη, η επίσημη πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ.

«Βαβυλώνα» (Babylon) του Ντάμιεν Σαζέλ: Η ξαφνική άνοδος και η απότομη πτώση διαφόρων χαρακτήρων στο Χόλογουντ σε μια εποχή που κλυδωνιζόταν από την παρακμή και τις ακολασίες.

«Αλίς αγάπη μου» (Alice, darling) της Μέρι Νάι: Η Άλις βιώνει την ψυχολογική βία του συντρόφου της, Σάιμον. Μετά από διακοπές με δυο αγαπημένες της φίλες επαναπροσδιορίζεται και αποφασίζει να αντιδράσει. Αυτό προκαλεί το μένος του Σάιμον. Ψυχολογικό θρίλερ.

«Η Κυριακή της μητέρας» (Mothering Sunday) της Έβα Χάσον: Η νεαρή καμαριέρα Τζέιν έχει την ευκαιρία να περάσει την Ημέρα της Μητέρας με τον κρυφό της έρωτα τον Πολ, καθώς τα αφεντικά της θα απουσιάζουν. Όμως θα συμβούν πράγματα που θα αλλάξουν τη ζωή της για πάντα.

«Η μικρή πυροσβέστης» (Fireheart) των Τεοντόρ Τάι και Λοράν Ζεϊτούν: Η μικρή Τζόρτζια δεν θα χάσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να γίνει πυροσβέστης. Κινούμενα σχέδια.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet