Η Νέα Δημοκρατία είχε προαναγγείλει τις προθέσεις της απέναντι στον δημόσιο χώρο και πράγματι όταν έγινε κυβέρνηση στις πρώτες προτεραιότητες ήταν η επίθεση στους δημόσιους χώρους. Επίθεση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με την τακτική της κερδοσκοπίας και της καταστολής σκοπεύει να διαλύσει τον δημόσιο χώρο μέσα από την περίφραξη και την ιδιωτικοποίηση. Οι καταλήψεις είναι ίσως το πιο ζωντανό κομμάτι του δημόσιου χώρου και απέναντι σε αυτές, η κυβέρνηση από την αρχή ξεκίνησε έναν πόλεμο, τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τελευταία θύματα την κατάληψη ΝΤΟΥΓΡΟΥ στη Λάρισα και την κατάληψη MUNTO NUEVO στη Θεσσαλονίκη. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτή η πολιτική απέναντι στις καταλήψεις είχε δρομολογηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Με την ευκαιρία προκήρυξης του δήμου Πετρούπολης διαγωνισμού εργολάβων «Ανέγερση κτιρίων νέου δημαρχείου εντός περιγράμματος κτιρίων πρώην Βοτανικού» έχουμε να πούμε τα εξής:

Το τυρί εδώ είναι το δημαρχείο στον Βοτανικό Κήπο και η φάκα είναι η άλωση του άλσους Αγ. Δημητρίου, ο αποχαρακτηρισμός του και στη συνέχεια ο τεμαχισμός του.

Όταν δημοσιοποιήθηκε η επιλογή για κατασκευή δημαρχείου στον χώρο του Βοτανικού Κήπου γνωρίζαμε ότι η επιλογή αυτή είναι καθαρά ιδεολογική. Αποκλειστικός στόχος ήταν και είναι η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου. Φορέας αυτής της επιλογής είναι το κομματικό στέλεχος της ΝΔ και μόνιμος υποψήφιος της Δεξιάς στον δήμο Πετρούπολης, Θ. Σκαλιστήρας. Αυτός ο κύριος χρόνια καιροφυλακτούσε να μετατρέψει στην Πετρούπολη κάθε ελεύθερο δημόσιο και κοινωνικό στη μέγγενη της κερδοσκοπίας και του ιδιωτικού. Με άλλα λόγια, να την τεμαχίσει και να παραδώσει μία νεκρή και δεξιά πόλη. Αυτό του το όραμα δεν ήταν δυνατόν να γίνει απευθυνόμενος στην κοινωνία, αλλά στο κράτος και την καταστολή. Οι ευκαιρίες για τους αντικοινωνικούς σκοπούς τού δόθηκαν. Η μία ήταν οι δημοτικές εκλογές και η σύμπραξή του με τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του Βλάχου και το ανέβασμα για πρώτη φορά της Δεξιάς στη διοίκηση του δήμου και η δεύτερη με την αναρρίχηση της ΝΔ, του κόμματος της καταστολής, των υποκλοπών και της διαφθοράς, στην κυβέρνηση. Μέσα από τον κομματικό μηχανισμό και με τη σύμπραξη του περιβαλλοντικού «εκτελεστή» Χατζηδάκη, κατόρθωσαν να περάσουν στη Βουλή στα πλαίσια του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου απόφαση για δημαρχείο στον Βοτανικό Κήπο (άρθρο 132).

Είχαν προηγηθεί και άλλοι νόμοι, προκειμένου να νομιμοποιηθεί το έγκλημα και αυτοί αφορούσαν τους συνεχείς αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, έκταση που ήταν και ο Βοτανικός Κήπος. Με αυτόν τον τρόπο φτάσανε πλέον στο ίδιο το δάσος (άλσος). Ο επόμενος αποχαρακτηρισμός θα αφορά το ίδιο το άλσος, όσο αυτοί οι μισητοί άνθρωποι στο περιβάλλον, μαζί με του οσφυοκάμπτες φίλους τους βρίσκονται στην εξουσία. Το άλσος αργά ή γρήγορα θα το παραδώσουν στους κερδοσκόπους και μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

Η κατάληψη του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου στα 13 χρόνια της ύπαρξής της, κατάφερε απευθυνόμενη στην κοινωνία να παράξει πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, που όλοι αναγνωρίζουν μέσα από την αυτοοργάνωση την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, μακριά από τη γκρίζα ζώνη των κομματικών και οικονομικών συμφερόντων.

Τον Βοτανικό ετοιμάζονται να χτυπήσουν οι εχθροί του δημόσιου χώρου, οι εχθροί κάθε τι κοινού. Θέλουν μια κοινωνία διαλυμένη και εξατομικευμένη μέσα στον βούρκο της μετριότητας και της παραίτησης, για να μπορούν να επιπλέουν ελέγχοντας και επιβάλλοντας διαμέσου της εξουσίας και της προσταγής.

Απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, στον καθένα που θέλει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να έρθει δίπλα μας να αποτρέψουμε την καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας. Πόλη χωρίς δημόσιο χώρο είναι μια νεκρή πόλη

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet