Ενάντια στο νομοσχέδιο

 

www.rmt.org.uk

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, την ώρα που στη Βουλή των Κοινοτήτων ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο ενάντια στην απεργία που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο επιτρέπει στο κράτος και στους εργοδότες να αναγκάζουν τους εργαζομένους να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών κατά τη διάρκεια απεργιών σε 8 βασικούς τομείς (μεταφορές, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, κλπ), ενώ όσοι αρνούνται αυτόματα θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

 

 

Σταματήστε τους γάμους

 

twitter.com/hashtag/OrangeTheWorld

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία Αιγύπτιων ακτιβιστών/στριών για να σταματήσουν οριστικά οι παιδικοί γάμοι στην Αίγυπτο, λόγω των πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων που έχουν για τα παιδιά. Να σημειωθεί, ότι παρόλο που τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που τιμωρεί τους γονείς των ανηλίκων καθώς και κάθε ενήλικα που παντρεύεται ανήλικο με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 50.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 1.650 ευρώ), ο γάμος με παιδιά εξακολουθεί να θεωρείται νόμιμος. 

 

 

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

 

www.nodong.org

 

Οργή έχει προκαλέσει η έφοδος που έκαναν την Τετάρτη οι υπηρεσίες πληροφοριών και η αστυνομία στα γραφεία της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Νότιας Κορέας, με πρόσχημα ότι παραβίασε το νόμο περί εθνικής ασφάλειας που χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Συνδικαλιστές αναφέρουν ότι οι έρευνες για κατασκοπεία υπέρ της Βόρειας Κορέας και η κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον τους, έχουν ως στόχο να καταπνίξουν τους εργατικούς αγώνες ενάντια στη δεξιά κυβέρνηση του προέδρου Γιούν Σουκ Γέολ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet