Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.facebook.com/WyndfordResidents

 

Συνεχίζεται στη Γλασκόβη η εκστρατεία διαφόρων οργανώσεων για να μην κατεδαφιστούν 4 συγκροτήματα πολυκατοικιών, που προσφέρουν κοινωνική στέγαση σε 600 οικογένειες της εργατικής τάξης από τη δεκαετία του 1960. Οι πολυκατοικίες, που βρίσκονται σε κακή κατάσταση γιατί δεν συντηρούνται, ανήκουν στην Wheatley Homes, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης διαμερισμάτων στην Σκωτία, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει στη θέση τους 300 νέα πολυτελή διαμερίσματα και καταστήματα, σε μια πόλη που τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί.  

 

 

Το σώμα μου, η επιλογή μου

 

www.womensmarch.com

 

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή στους δρόμους πολλών αμερικανικών πόλεων, στην εθνική κινητοποίηση που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εμβληματική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ που κατοχύρωσε το δικαίωμα στην έκτρωση, το οποίο καταργήθηκε πέρσι τον Ιούνιο. Απέναντι στις ακραίες φωνές διάφορων υπερσυντηρητικών κύκλων, οι διαδηλώτριες ένωσαν την οργή τους και τις φωνές τους για το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους.

 

  

Κανένα άλλο παιδί δολοφονημένο

 

mobile.twitter.com/hashtag/lextintin

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή έγιναν την Κυριακή σε διάφορες σουηδικές πόλεις οι πορείες με αίτημα να ψηφιστεί ένας νόμος που θα προστατεύει τα παιδιά από την αναγκαστική επαφή με τους γονείς τους, όταν αυτή μπορεί να τα βλάψει σωματικά ή ψυχολογικά. Αφορμή της κινητοποίησης ήταν η δολοφονία ενός οκτάχρονου αγοριού από τον πατέρα του, στον οποίο, παρά τις μαρτυρίες που υπήρχαν για τη βίαιη συμπεριφορά του, το δικαστήριο είχε αποφασίσει να του δώσει το δικαίωμα επαφής με το παιδί.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet