Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 18ο Πανελλαδικό Συνέδριο των Οικολόγων Πρασίνων το οποίο αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησε, εκτός των άλλων προσκεκλημένων, και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Κύπρου, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ο οποίος εκπροσωπεί την πράσινη πολιτική στο Κυπριακό Κοινοβούλιο. Το κόμμα του καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο  κ. Θεοπέμπτου μαζί με την Συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, πραγματοποίησαν έναν κύκλο συναντήσεων με προσωπικότητες από διάφορους τομείς.  Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, σε πολύ καλό κλίμα ανοικτού πολιτικού διαλόγου για μείζονα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες όπως πράσινος μετασχηματισμός, επιχειρηματικότητα, βιώσιμος τουρισμός, ενεργειακή δημοκρατία, αντιμετώπιση προσφυγικού, ενώ τονίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ πράσινων και προοδευτικών δυνάμεων.

 

Μαρίνος Μουζακίτης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet