Θυμόμαστε τα θύματα

 

missingattheborders.org

 

Μεταναστευτικές κοινότητες, διάφορες συλλογικότητες, αλληλέγγυοι/ες και άλλοι, θα διαδηλώσουν τη Δευτέρα σε δεκάδες πόλεις του κόσμου ενάντια στη βαρβαρότητα των συνόρων και στην εγκληματική πολιτική της μετανάστευσης. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε χρόνο σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί  ένας χώρος για τη διαφύλαξη της μνήμης των ανώνυμων θυμάτων των συνόρων  και  ξεκίνησε το 2020 στην Ουζντά του Μαρόκου με πρωτοβουλία συγγενών και φίλων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Αντιδράσεις για την απόφαση

 

www.hrw.org

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε την Τρίτη δικαστήριο του Ουζμπεκιστάν, με την οποία καταδίκασε σε φυλάκιση από 3 ως 16 χρόνια 22 ανθρώπους με την κατηγορία ότι σύστησαν εγκληματική ομάδα ενάντια στο κράτος. Οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιουλίου στην αυτόνομη περιοχή του Καρακαλπακστάν, που έγιναν λόγω της προτεινόμενης τροποποίησης του Συντάγματος που αφαιρεί το δικαίωμα απόσχισης στην περιοχή  στην οποία ζουν περίπου 2.000.000 άνθρωποι.

 

 

Ενάντια στην Ημέρα της Τιμής

 

www.facebook.com/antifainfo.budapesthun

 

Απέναντι στις εκδηλώσεις που κατασκευάζουν κοινωνική συναίνεση, εκατοντάδες αντιφασίστες/στριες θα διαδηλώσουν στις 9 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη ενάντια στην λεγόμενη «Ημέρα της Τιμής». Η «γιορτή» είναι αφιερωμένη στην απόπειρα εξέγερσης που έκαναν τα ουγγρικά και τα ναζιστικά στρατεύματα το 1945, κατά την διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τον Κόκκινο Στρατό, και αποτελεί μια εξύμνηση του ναζισμού και μια βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet