«Η αυτοκρατορία του φωτός» (Empire of light) του Σαμ Μέντες: Αρχές της δεκαετίας του 1980 σε μια παραθαλάσσια αγγλική πόλη, σε έναν παλιό κινηματογράφο εργάζεται η Χίλαρι η οποία ταλαιπωρείται από ψυχικά προβλήματα. Στον ίδιο κινηματογράφο θα πιάσει δουλειά κι ένας νεαρός, ο Στίβεν. Αν και η Χίλαρι με τον Στίβεν έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας και προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, θα βρουν σημεία επαφής μεταξύ τους. Μέσα από την κοινή τους ανάγκη για ανθρώπινη επαφή θα δημιουργήσουν μια τρυφερή σχέση και θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της αίσθησης της κοινότητας. Πρωταγωνιστεί η Ολίβια Κόλμαν.

«Χτύπος στην καλύβα» (Knock at the cabin) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν: Ο μετρ των ανατροπών σκηνοθετεί ένα αγωνιώδες θρίλερ βασισμένο στο μυθιστόρημα του Πολ Τρέμπλεϊ. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δυο γονείς του καταλήγουν όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων με άγνωστα κίνητρα, οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να προβεί σε μια αδιανόητη επιλογή προκειμένου να αποτρέψει το τέλος του κόσμου.

«Αστερίξ και Οβελίξ: Στον δρόμο για την Κίνα» (Asterix et Obelix: L’ empire du milieu) του Γκιγιόμ Κανέ: 50 π.Χ. και η αυτοκράτειρα της Κίνας ανατρέπεται από έναν προδότη πρίγκιπα. Όμως η μοναχοκόρη της, πριγκίπισσα Φου-Γι, κατορθώνει με τη βοήθεια ενός εμπόρου και της πιστής της σωματοφύλακα να το σκάσει. Θα φτάσει μέχρι το ανυπότακτο γαλατικό χωριό και θα ζητήσει τη βοήθεια των ξακουστών πολεμιστών Αστερίξ και Οβελίξ.

«Δυο φίλοι κι ένας Ασβούλης» (Knutsen & Ludvigsen – Det store dyret) των Ρούνε Σπάανς και Γκάνχιλντ Ένγκερ: Η ζωή στο τούνελ κυλάει όμορφα για τον Τούτσον, τον Λούντιγουντ και τον Ασβό, μέχρι που μια αυστηρή υπάλληλος του τρένου αποφασίζει να τους διώξει. Μόνο ο παππούς του Τούτσον, ο θρυλικός πειρατής Καπετάν Τούτσον, μπορεί να τους σώσει. Για να τον βρουν, ταξιδεύουν στα πιο απίστευτα μέρη μέχρι που συνειδητοποιούν ότι η βοήθεια που ψάχνουν είναι πολύ κοντά τους, έχει εκατό κεφάλια και πάνω από δεκατέσσερα πόδια.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet