Όταν το εμείς και το εσείς γίνεται ένα κι αδιαίρετο

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου, σε μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με το βλέμμα σταθερά στο κοινό τους, στοχεύουν στη δημιουργία μιας ενιαίας δυναμικής που να ενώνει σκηνή και θεατές. Με τα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην τελευταία εικοσαετία, ιδωμένα μέσα από ένα νέο πρίσμα, αλλά και έναν ανοιχτό διάλογο σε απρόβλεπτες επιλογές από το εγχώριο και το διεθνές ρεπερτόριο, επιχειρούν να συμπαρασύρουν τους πολυάριθμους φίλους τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι νέων συγκινήσεων. Και ρωτούν το κοινό τους: Αν υπήρχε μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, που κατοικεί στις δύο όχθες του ποταμού, θα ακολουθούσες την πορεία της; Σε ένα φωτεινό πρωί στην πόλη, σε μια ελεύθερη αγκαλιά, σε μια διαδήλωση, σε τραγούδια που λένε: «Αυτή είναι η ιστορία των δικών μου κι η δική μου.» Αν υπήρχε αυτή η φυλή, θα έψαχνες μαζί της τη θέση σου στον κόσμο; Νατάσσα, Θέμης, Γεράσιμος.

Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, στις 10μμ (οι πόρτες ανοίγουν στις 9μμ), στη μουσική σκηνή VOX (Ιερά οδός 16).

 

 

About dreams... με έγχορδα

 

Η συναυλία εξετάζει το μουσικό αποτύπωμα σπουδαίων μουσουργών στην αρχή και το τέλος τού 20ού αιώνα, αφενός στην κεντρική και νότια Ευρώπη, αφετέρου στην ανατολική. Το ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα του Σκαλκώτα (1904-1949, Τρίο εγχόρδων Νο. 2, ΑΚ41) και του Kodaly (1882-1967, Ιντερμέτζο για τρίο εγχόρδων 1905) που εμπεριέχει έντονα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής των πατρίδων τους, αντιπαρατίθεται με τη ρηξικέλευθη μουσική γλώσσα του Schnittke (1934-1998, Τρίο εγχόρδων έργο 191, 1985) και της Gubaidulina (Τρίο εγχόρδων 1988-89, αφιερωμένο στη μνήμη του Boris Pasternak), όπως αυτή εκφράζεται τη δεκαετία του ’80. Συμμετέχουν οι σολίστ: Βασίλης Σούκας, βιολί Αντίλοχος Τρανός, βιόλα και Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 8.30μμ, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

 

 

Αν σ’ αρνηθώ, αγάπη μου

 


Μια μέρα μετά τη γενέθλια μέρα της Δανάης Στρατηγοπούλου, η κόρη της Λήδα με φίλους εκλεκτούς μουσικούς θα τραγουδήσουν και θα ιστορήσουν τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα του τραγουδιού και των γραμμάτων. Θα ακουστούν οι μεγάλες επιτυχίες της, τραγούδια που έγραψε αλλά και αγάπησε, θα διαβαστούν κείμενά της από την Κατοχή, αλλά και ποιήματα των αγαπημένων της φίλων Νερούδα, Ρίτσου. Παράλληλα, θα υπάρξουν και αφηγήσεις που θα φωτίσουν κάποιες πτυχές από τη συναρπαστική ζωή της, τιμώντας την.
Συντελεστές: Λήδα Χαλκιαδάκη (γενική επιμέλεια, τραγούδι, διάβασμα), Αρετή Κοκκίνου (μουσική επιμέλεια, κιθάρα, φωνή) και Άλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο). Φιλικές συμμετοχές: Μαρία Κανελλοπούλου (τραγούδι, διάβασμα), Γιάννης Λεκόπουλος (τραγούδι), Μάριος Κρητικόπουλος (διάβασμα) και Απόστολος Πούλιος, προσωπικός της φίλος, που θα μιλήσει για την Δανάη, αλλά και κάποιες άλλες παρουσίες - εκπλήξεις!
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 9.30μμ, στο Μπαράκι της Διδότου - Πολυχώρος Πολιτισμού (τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3642990 (14:00 - 22:00).


 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet