Ο καιρός πέρασε, η είδηση πάλιωσε, δεν πουλιέται πια από τα ΜΜΕ προς μαζική κατανάλωση με δραματικές πινελιές. Έτσι μπορεί η καθεμιά να δηλώνει ό,τι θέλει, να περνάει στα ψιλά και η ζωή συνεχίζεται. Κάπως έτσι φαίνεται πως αντιμετωπίζεται από κυβέρνηση -και ΜΜΕ- η υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, να δηλώνει, στα μέσα Γενάρη απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ότι «η παιδική προστασία αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας».

Δυστυχώς για όλους μας, η πραγματικότητα περιγράφεται στην Εποχή πολύ διαφορετικά από τη δικηγόρο της οικογένειας του ανήλικου θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου: «το παιδί δεν είναι καλά, ούτε ψυχολογικά ούτε σωματικά. Έχει αρχίσει πλέον να έχει και ψυχοσωματικά ζητήματα, δερματικά που οφείλονται σε άγχος, όπως γνωμάτευσε γιατρός. Παρακολουθείται από ψυχολόγο μία φορά την εβδομάδα και κάπου εκεί τελειώνει η μέριμνα που της παρέχει το κράτος. Ωστόσο έχει ανάγκη συχνότερης ψυχολογικής υποστήριξης, κατ’ οίκον διδασκαλίας και οικονομικής στήριξης. Όπως και τα άλλα αδέλφια της. Αντ’ αυτού στηρίζονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για τροφή και σε αλληλέγγυους συμπολίτες μας και συλλογικότητες. Η οικογένεια αυτή χρειάζεται συνεχή ψυχολογική και οικονομική στήριξη».

Η υφυπουργός, ωστόσο, συνέχισε να προκαλεί αφού αποκάλυψε τον τόπο διαμονής της 12χρονης και των αδελφών της, μιλώντας στη Βουλή. Η κα Ταραχοπούλου, απαντώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», επισήμανε ότι «το μόνο ακριβές που είπε η υφυπουργός είναι ότι η πρόνοια είναι ζήτημα της πολιτείας και όχι αλληλέγγυων ομάδων», τονίζοντας πως το παιδί στοχοποιήθηκε απροκάλυπτα και κατηγορώντας την υφυπουργό για σειρά ψευδών και για υπονόμευση της επιβαλλόμενης προστασίας της ανωνυμίας της 12χρονης. «Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

 

Tην ίδια στιγμή, η μητέρα της 12χρονης, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη, ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της. «Οι όροι για την προφυλάκισή της έτσι κι αλλιώς τυπικά δεν πληρούνταν, όμως επιπλέον υπήρχε επί της ουσίας θετική εισήγηση από τη μία εκ των τριών αρμόδιων δικαστών εισηγητών υπέρ της αποφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους», τονίζει η δικηγόρος της οικογένειας. Παρόλα αυτά παραμένει κρατούμενη, ενώ τα παιδιά της έχουν δοθεί σε συγγενείς και η ίδια η 12χρονη «βιώνει έντονο στρες διότι θεωρεί πως φταίει για την προφυλάκιση της μάνας της», σημειώνει η κα Ταραχοπούλου. Η μάνα στέλνει μήνυμα στο παιδί της μέσα από τη φυλακή «να μην στεναχωριέται, να μην έχει τύψεις και ενοχές για μένα καθόλου, το μόνο που δεν φταίει σε τίποτα είναι αυτό».

«Θα ξανακάνουμε αίτηση αποφυλάκισης, στον κατάλληλο χρόνο», τονίζει η δικηγόρος της οικογένειας. Θα παρακολουθούμε πόσο καιρό θα πάρει στη δικαστική εξουσία αλλά και στην κυβέρνηση να βάλει σε προτεραιότητα το ίδιο το παιδί-θύμα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet