Η εφημερίδα μας συναισθανόμενη το διακύβευμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, για δεύτερη φορά, μεταφέρει το μήνυμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη όχι μόνο στους φίλους και στο αναγνωστικό κοινό της Εποχής αλλά σε ολόκληρο τον πολιτικό δημοκρατικό κόσμο, στους Έλληνες και στους Κύπριους πολίτες ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής:

 

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτής της Κυριακής θα κρίνει το αύριο της Κύπρου και των ανθρώπων της. Θα κρίνει ποια πορεία θα ακολουθήσει η Κύπρος. Θα κρίνει αν θα μείνουμε στάσιμοι ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά!  

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, όποια και αν είναι η αφετηρία μας, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του συνόλου.

Μαζί, με μια κυβέρνηση, ικανών, έντιμων και σοβαρών ανθρώπων, που προέρχονται από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Μαζί, για να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση και να ανοίξουμε ξανά το παράθυρο της ελπίδας για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας. 

Μαζί, για να κερδίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο για την Κύπρο στην περιοχή μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Μαζί, για να δυναμώσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομία, σύγχρονη και εξωστρεφή.

Μαζί, για να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης.

Μαζί, για να χτίσουμε πάνω στη συναίνεση, την πρόοδο και την προκοπή της κοινωνίας.

Μαζί, για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου με ανεξάρτητους θεσμούς, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Μαζί, για να δώσουμε στους νέους μας φτερά για να πετάξουν.

Μαζί, για ν’ απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της νέας γενιάς που πρέπει και της οφείλουμε να είναι ο πρωταγωνιστής μέσα στην κοινωνία.

Μαζί! Για να κάνουμε το μεγάλο και στέρεο βήμα της χώρας μας μπροστά!

Όλους αυτούς τους μήνες είχα την ευκαιρία να αντικρίσω την προσδοκία στα μάτια των ανθρώπων του τόπου μας. Αυτή η προσδοκία έγινε με τον καιρό ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε! Την Κυριακή θα γίνει δύναμη για την Κύπρο που ονειρευόμαστε. Και από την Δευτέρα θα είναι αυτό και μόνο το χρέος μου. 

Να τιμήσουμε μέχρι και την τελευταία λέξη που είπαμε, να πετύχουμε μαζί όσα υποσχεθήκαμε. Σεμνά και ταπεινά με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Μαζί! Για να θυμάται η Κύπρος σε πέντε χρόνια από σήμερα πως, όταν το θέλησε, στάθηκε ενωμένη και έριξε στη γη της τον σπόρο για το μέλλον της ειρήνης, της ανάπτυξης, της ευημερίας.

Την ερχόμενη Κυριακή ζητώ κάτι περισσότερο από τη ψήφο σας. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας.

Μαζί Κύπρος μπορούμε!»

 

Ένα παλιρροιακό κύμα υποστήριξης συγκροτείται για την υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη, αφού πρώτα προτάθηκε από τη μεγάλη δημοκρατική δύναμη της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ: ο ακαδημαϊκός κόσμος, προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, οι συνυποψήφιοι του που αποκλείστηκαν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση- όπως ο Α. Δημητριάδης, ο Κ. Χριστοφίδης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστήμιου της Κύπρου, ο Χ. Πρωτοπαππάς -ακόμα και ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ, όπως ο Ρ. Μαππουρίδης, πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ, ο Κ. Πετρίδης ΥΠΟΙΚ, Ι. Κασουλίδης ΥΠΕΞ και ο δήμαρχος Πάφου Φ. Φαίδωνος.

Ο εμφύλιος πόλεμος που λαμβάνει χώρα στον ΔΗΣΥ μετά τον αποκλεισμό του πρόεδρου του, Α. Νεοφύτου από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, δεν αφορά τον Α. Μαυρογιάννη. Το ποτάμι της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της κάθαρσης, της ειρήνης, της λαϊκής ευημερίας, της ισονομίας, είναι έτοιμο να ξεχυθεί από το βράδυ της Κυριακής, είναι έτοιμο να επουλώσει το πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο Κράτος Δικαίου της Κύπρου.

Η νέα διακυβέρνηση υπό την ηγεσία του νέου πρόεδρου θα εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τη δεκαετή οικονομική διακυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, με τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη συντριβή της μεσαίας τάξης.

Και κυρίως από τα πρώτα 24ωρα, θα σημάνουν οι καμπάνες του ανυποχώρητου, ανένδοτου αγώνα για την επανένωση του νησιού. Για να απελευθερωθεί και η τ/κ κοινότητα από τον τουρκικό κατοχικό ζυγό.

Από εκείνα τα στελέχη της δεξιάς παράταξης που τόλμησαν να δηλώσουν την υποστήριξη τους, ξεχωρίζει ο Φ. Φαίδωνος. Ο δήμαρχος Πάφου, τακτικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, δέχθηκε άγρια φραστική επίθεση από τους διαδικτυακούς «εθελοντές» του Ν. Χριστοδουλίδη, λόγω της ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη στήριξη του στον Α. Μαυρογιάννη.

Αυτό φαίνεται πως είναι το πολιτικό «ήθος» του υποψήφιου πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Φαίδωνος δήλωσε στον δημοσιογράφο του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Omega (την πλήρη δήλωση του βλέπε εδώ):

«Θέλω ξεκάθαρα να πω ότι δεν θα ανεχθώ βρισιές στο πρόσωπο μου και στα μέλη της οικογένειας μου απειλές που έχω δεχθεί, βρισιές που έχει πάρει η γυναίκα μου σε μηνύματα στο κινητό από στελέχη του επιτελείου του Ν. Χριστοδουλίδη, η τοποθέτηση μου είναι πολιτική… Το 2023 να βρίζουν οργανωμένα τα στελέχη του επιτελείου του Ν. Χριστοδουλίδη…. να με βρίζουν έχω οικογένεια, έχω παιδιά σε ηλικία που διαβάζουν τα social media… Δεν θα αποφασίσουν αυτοί αν θα πάθω καρκίνο, δεν θα αποφασίσουν αυτοί αν θα πεθάνω…».

Η υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη που συγκεντρώνει τεράστια υποστήριξη από την κυπριακή κοινωνία μετεξελισσόμενη σε πολυσυλλεκτική, είναι η μοναδική προοπτική για την κάθαρση της πολιτικής ζωής στην Κύπρο. Διέπεται από τα ευγενή ιδανικά του ουμανισμού, είναι αχαρτογράφητη όσον αφορά κομματικά χαρακώματα. Βαθιά δημοκρατικός, έντιμος και συνεπής στα ιδανικά και τις αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας υπό την ηγεσία ενός γνήσια δημοκρατικού ηγέτη.

Η Νίκη του Α. Μαυρογιάννη είναι νίκη για τις δημοκρατικές δυνάμεις της Κύπρου. Μην περιμένετε να τυγχάνει της στήριξης του φασιστικού αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, του ΕΛΑΜ. Ο Ν. Χριστοδουλίδης αντλεί ψήφο και από την 4η πολιτική δύναμη το ΕΛΑΜ με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, που ηγείται το πρωτοπαλίκαρο του Ν. Μιχαλολιάκου, Χ. Χρήστου. Άραγε ποιος έχει την ευθύνη για την αναρρίχηση του κυπριακού ναζιστικού κόμματος στον κυπριακό εκλογικό χάρτη, εκτός από τον ΔΗΣΥ και τον ίδιο προσωπικά ως διακεκριμένο στέλεχος της κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη; Μήπως η στήριξη ΕΛΑΜ αποτελεί μια συμφωνία συμμετοχής στην κυβέρνηση «αχταρμά», «ευρείας αποδοχής» του Ν. Χριστοδουλίδη μετεκλογικά;

Ο αρχηγός ζήτησε «ψήφο κατά συνείδηση» από τα μέλη και τους οπαδούς του, ώστε να αποτρέψουν με την ψήφο τους τη νίκη του Α. Μαυρογιάννη για να μην ανέβει στη κυβέρνηση το ΑΚΕΛ. Το ΕΛΑΜ υιοθετεί κοινή επιχειρηματολογία με τους ακόλουθους του απερχόμενου πρόεδρου εντός του ΔΗΣΥ, φανατικούς υποστηρικτές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδη.

Η νίκη του Α. Μαυρογιάννη είναι νίκη για ολόκληρο τον κυπριακό δημοκρατικό λαό.

Κύπρος μπορείς!

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet