Δρέσδη χωρίς ναζί

 

www.dresden-nazifrei.com

 

Χιλιάδες άνθρωποι θα βγουν αύριο στους δρόμους της Δρέσδης, για να εμποδίσουν την πορεία που προσπαθούν να κάνουν κάθε χρόνο οι νεοναζί με αφορμή τον βομβαρδισμό της πόλης το 1945. Η κινητοποίηση οργανώνεται από την αντιφασιστική συμμαχία «Δρέσδη χωρίς ναζί», που δημιουργήθηκε το 2010 από την Ντι Λίνκε, τους Πράσινους, συνδικάτα και οργανώσεις της αυτονομίας, και η οποία μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μπλοκάρει την πρώην μεγαλύτερη νεοναζιστική πορεία στην Ευρώπη.

 

 

Κάτω τα χέρια από την αργία

 

fho.dk

 

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην Κοπεγχάγη ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί την επίσημη αργία της Ημέρας της Μεγάλης Προσευχής, η οποία καθιερώθηκε το 1686. Η κατάργηση της αργίας είναι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης της Μέττε Φρεντέρικσεν να εξοικονομήσει 3 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ) για τη χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών της χώρας, που σύμφωνα με τον στόχο του ΝΑΤΟ πρέπει μέχρι το 2033 να φτάσουν το 2% του ΑΕΠ.

 

 

Δώστε πληροφορίες, τώρα

twitter.com/hashtag/MeTooUyghur

 

Καθώς ιστορίες βασανιστηρίων στα κινεζικά στρατόπεδα «αναμόρφωσης» συνεχίζουν να κυκλοφορούν, οι κοινότητες των Ουιγούρων εκτός Κίνας απαιτούν από το Πεκίνο να δώσει πληροφορίες για τους έγκλειστους αγνοούμενους. Οι Ουιγούροι, μια εθνοτική και θρησκευτική μειονότητα που ζει κυρίως στην αυτόνομη επαρχία της Σιντσιάνγκ, περιοχή στρατηγικής σημασίας και πλούσια σε πρώτες ύλες, εδώ και χρόνια διεκδικούν την ανεξαρτησία τους από την Κίνα και το καθεστώς τους έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet