Έχουμε ακόμη 43 μέρες μέχρι την Πέμπτη 23 Μάρτη, όπου έχει σχεδιαστεί να γίνει η κλήρωση της λαχειοφόρου για την ενίσχυση της «Εποχής». Είναι αρκετές για να καλύψουμε το πλάνο μας, υπό τον όρο όμως ότι δεν χαλαρώνουμε επειδή «έχουμε καιρό». Τα δώρα είναι ελκυστικά, νομίζουμε, και βέβαια ο αριθμός τους –250, περίπου έως τώρα– ελπίζουμε ότι θα αυξηθεί, ακόμη και διπλασιασθεί. Καθώς δε η εντολή στους «διακινητές» μας είναι, όταν πωλούν ένα λαχνό, να σημειώνουν στο στέλεχος το όνομα και το τηλέφωνο του υποψήφιου τυχερού, ώστε σε όλες και όλους να φθάσει το δώρο αν τους «τύχει», ακόμη και αν δεν το πληροφορηθούν από την «Εποχή» που το τεύχος της 25ης Μαρτίου θα δημοσιεύσει τους τυχερούς λαχνούς.

Επανερχόμαστε στον τρόπο διάθεσης των λαχνών πιο αναλυτικά, καθώς μας το ζητούν αναγνώστριες/τες μας. Πρώτον, δια ζώσης. Μπορούμε να στείλουμε οπουδήποτε μπλοκ λαχνών, αρκεί να μας το ζητήσετε. Την άλλη μέρα είναι στα χέρια σας, πχ, να προλάβετε μάλιστα αν θέλετε μια εκδήλωση, μια πίτα, μια συνέλευση ΟΜ, ένα συγγενικό ή φιλικό γλέντι ακόμη. Είναι πολύ αποτελεσματικό να «μας βρίσκονται» στην τσέπη μερικοί λαχνοί για κάθε ευκαιρία. Ένας γείτονας, συγγενής, συνάδελφος, σύντροφος μπορεί να πάρει ένα λαχνό. Δεύτερον, ηλεκτρονικά. Μπορεί η καθεμιά και ο καθένας να απευθυνθεί στο οργανωτικό μας κέντρο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να αγοράσει όσους λαχνούς επιθυμεί, και έναν ακόμη. Αμέσως θα μάθει τον λογαριασμό στην τράπεζα που επιθυμεί και θα καταβάλει το ανάλογο ποσό –2, 4, 6, 8, 10 … ευρώ– και θα πάρει ηλεκτρονικά τους αντίστοιχους αριθμούς που αγόρασε. Τόσο απλό!

Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας είναι ανισομερές. Έχουμε προωθήσει λαχνούς για τη δια ζώσης πώληση, λίγο πάνω από το 50% και βρισκόμαστε εν πορεία για ακόμη μεγαλύτερη διασπορά τους στη βάση, που είναι και το κύριο. Την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζουμε να καλύψουμε και την υπόλοιπη επικράτεια. Έχουμε όμως μείνει πίσω στην πώληση ηλεκτρονικά. Υπάρχει, όπως φαίνεται, μια δυσκολία εδώ ή μια αποφυγή, είναι κάπως «χωρίς ζωή» αυτός ο τρόπος αγοράς – πώλησης. Είμαστε άνθρωποι –«παραδόξως»– της αγοράς, της συζήτησης, του πάρε – δώσε. Να το υπερβούμε αγαπητές/οί αναγνώστριες/τες! Εμείς, να ξέρετε, θεωρήσαμε, σχεδιάζοντας τη λαχειοφόρο, σπουδαίο όπλο αυτού του είδους διάθεση λαχνών. Να μην πέσουμε έξω.

Η καθεμιά και ο καθένας μας μπορεί να προσφύγει στην ηλεκτρονική αγορά. Όμως σκεφτόμαστε ειδικά, και με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε εκ βαθέων, όσες και όσους κατοικούν σε μία μικρή πόλη ή κωμόπολη που έχει σημείο πώλησης εφημερίδων και κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνει και αγοράζει «Εποχή», «συναντά» τη σοδιά των γραπτών μας και συμμετέχει στον μεγάλο διάλογο που στήνουμε και συνεχίζεται και online όλη την εβδομάδα. Να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα σημείων πώλησης που τιμούν την εφημερίδα: Άγιος Νικόλαος Κρήτης, Άνω Όλυμπος, Αριδαία, Αρκαδίων Ζακύνθου, Αυλίδα, Βοϊων Λακωνίας, Γαργαλιάνοι, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Διδυμότειχο, Ερμιόνη, Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτικό, Λευκώνα Σερρών, Κάλαμος Αττικής, Καλπάκι, Κάλυμνος, Καμμένα Βούρλα, Καπανδρίτι, Καστοριά, Κριεκούκι, Κυκλαδονήσια, Κύμη, Κυνουρία, Κως, Λιτόχωρο, Μάνδρα, Μηλιές Πηλίου, Μολάοι, Μύρινα Λήμνου, Παλική Κεφαλλονιάς, Πέτα Άρτας, Πτολεμαΐδα, Ρίο, Σαλαμίνα, Δήμος Σελινούντα Ηλείας, Σουφλί, Τραγανό Ηλεία, Φλώρινα κτλ, κτλ. Περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σας γνωρίσουμε πρώτα απ’ όλα.

Και επαναλαμβάνουμε, για όλες και όλους, τη βαθιά μας πεποίθηση, από εμπειρία και επιστημονική μελέτη ότι στον κόσμο του Τύπου όπου επικρατούν οι επιχειρηματίες και θέλουν να έχουν ένα μέσο ως βήμα επιρροής για τα συμφέροντά τους, ο μόνος τρόπος να υπάρξουν εφημερίδες γνώμης της Αριστεράς είναι η στήριξη από τις/ους αναγνώστριες/τες τους. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε ομαδοποιημένα τα δώρα για να έχουν οι «διαλαλητές-τριες» μας μια εικόνα.

Βιβλία 152 (λαχνοί), Διακοσμητικά 6, Είδη σπιτιού 2, Θέατρα 10, Κρασιά 15 (λαχνοί), Λάδια 8 (λαχνοί), Μπαρ 1, Ξενοδοχεία 10 (Βυτίνα, Ερμιόνη, Καλάβρυτα, Κάστρο Κυλλήνης, Πόλη Κέρκυρας, Λουτράκι, Νάξος, Μηλιές Πηλίου, Πλατανιάς Χανίων, Φολέγανδρος), Τρίωρο σεμινάριο Γευσιγνωσίας ελληνικών μελιών για 6 άτομα (από γεωπόνο - εκπαιδευτή μελισσοκομίας), Ταβέρνες – Εστιατόρια, Ταξίδια στις Βρυξέλλες για 10 άτομα, Τρόφιμα 4, Χυμοί 25 πολυσυσκευασίες.

Μπορείτε να απευθυνόσαστε στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις: d.metaxa1@gmail.com, 6945-751.443. justsitsa@yahoo.gr, 6948-539.673. klaudios@otenet.gr, 210-983.2928, 6979-355.740. 210-361.9514.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet