Νικητής των προεδρικών εκλογών ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο νέος πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας αναλαμβάνει την προεδρία με τη στήριξη στη Βουλή των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ ΔΗΚΟ.

Τα exit poll των τηλεοπτικών καναλιών της Κύπρου είχαν ήδη από νωρίς προδιαγράψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε συγκεντρωτικά τις προβλέψεις:

 

 

Από τον συνολικό αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων των 394.202, που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσοστό 96,95%, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε 204.867 ψήφους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 51,97%, αναδεικνύοντας τον σε νικητή στον δεύτερο γύρο, έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος έλαβε 189.335 ψήφους, που αντιστοιχεί στο ποσοστό 48,03%.

Όπως βλέπουμε από τις προβλέψεις των exit poll, το τελικό ποσοστό εκλογής για τον νέο πρόεδρο επιβεβαιώνεται στο κατώτατο όριο προβλέψεων σε αντίθεση με τον συνυποψήφιο του που αγγίζει την ανώτερη κλίμακα εκτιμήσεων.

 

 

Αντιδράσεις στο Συναγερμικό στρατόπεδο

 

Τελικά, οι δημοσκοπικές Κασσάνδρες επιτέλεσαν τον ρόλο τους όπως και ο απερχόμενος πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος στήριξε τον Ν. Χριστοδουλίδη. Ο πρώην γγ του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

 

 

Η Καίτη Κληρίδη, κόρη του Γλαύκου Κληρίδη, του μεγάλου ηγέτη και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, την παραμονή της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης προέβη σε μια κρίσιμη δήλωση αναδεικνύοντας τον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται μέσα στο ΔΗΣΥ, σχετικά με την κυβερνητική θητεία Αναστασιάδη και την υποψηφιότητα Ν. Χριστοδουλίδη.

Στη δήλωση της τόνισε ότι ο Αναστασιάδης αμαύρωσε το ΔΗΣΥ με τα σκάνδαλα διαφθοράς, ότι δεν σεβάστηκε τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή του κόμματος, Γ. Κληρίδη και ότι ανέδειξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη με σκοπό να τον διαδεχθεί στην εξουσία ώστε να εξασφαλίσει «ασυλία» για τα περιβόητα χρυσά διαβατήρια και όλο το μείγμα κυβερνητικής πολιτικής σήψης και διαπλοκής επί διακυβέρνησης του. Τέλος, θερμή υποστηρικτής του Α. Νεοφύτου, πρόεδρου του ΔΗΣΥ, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην ψηφίσουν τον δούρειο ίππο του Αναστασιάδη και των ηγετών του ενδιάμεσου χώρου: του Μάριου Καρογιάν, πρόεδρου της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), Νικόλα Παπαδόπουλου, πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Μαρίνου Σιζόπουλου, πρόεδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ και Ελένης Θεοχάρους, πρόεδρου του Κινήματος Αλληλεγγύης.

Η δήλωση της προκάλεσε το μένος του Ν. Αναστασιάδη όπως και του Ευθύμιου Δίπλαρου βουλευτή του ΔΗΣΥ. Ο απερχόμενος πρόεδρος εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο που ψήφισε δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αρνείται να σχολιάσει χυδαιότητες που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν στον λαό ενώ αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν ποτέ επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας…».

Ο Ε. Δίπλαρος στο ίδιο μήκος κύματος στις δηλώσεις του, καυτηρίασε την «πρώιμη» παρέμβαση της κόρης του Γ. Κληρίδη, όπως επίσης δηλώσεις και άλλων στελεχών του ΔΗΣΥ, την οποία θεωρούν «μνημείο πολιτικής παρέμβασης», πριν καν την έκδοση της επίσημης απόφασης του Πολιτικού Γραφείου. Ο Συναγερμικός βουλευτής, καλεσμένος σε τηλεοπτικό πάνελ, τόνισε ότι η κα Κληρίδη είχε εξαφανιστεί από τα πολιτικά/κομματικά δρώμενα και αναρωτήθηκε γιατί εμφανίστηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με δηλώσεις που πυροδοτούν τις εσωκομματικές συγκρούσεις. Τέλος, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί για τον Ν. Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της ως χυδαιότητες.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου τόνισε ότι θα στηρίξει τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμες αποφάσεις, για τομείς πολιτικής που αφορούν τον χειρισμό του Κυπριακού, την οικονομία, τα κοινωνικά ζητήματα και το μεταναστευτικό. Τόνισε ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή στην κυβέρνηση του Ν. Χριστοδουλίδη, προκειμένου ο ΔΗΣΥ να δρα ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη και συνεπώς αυτή η στήριξη δεν θα είναι για τη μοιρασιά των καρεκλών: «Μπορεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού για την προκοπή του τόπου μας. Και πάλι, τα συγχαρητήρια μας». Όσο για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ, τόνισε ότι θα λειτουργήσει αυστηρά, με βάση το καταστατικό του κόμματος, ενώ επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του ενόψει των νέων διεργασιών, που θα λάβουν χώρα στο παγκύπριο εκλογικό συνέδριο που θα συγκληθεί στις 11 Μαρτίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter) δήλωσε ότι ήδη εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα και μεγάλες προκλήσεις που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Στη δήλωση της τονίζεται ότι «η πατρίδα μας, η Κύπρος μας, είναι πάνω από όλα. Είναι η πυξίδα μας και ο προσανατολισμός μας και μαζί προς αυτή την κατεύθυνση, Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία, θα επενδύσουμε και θα κτίσουμε το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας».

Και ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, του οποίου οι δηλώσεις προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πολιτικής κριτικής από Συναγερμικούς, στελέχη/φίλους υποστηρικτές του Ν. Χριστοδουλίδη, εξήγησε γιατί υποστηρίζει τον Α. Μαυρογιάννη: «Ο Γιώργος Βασιλείου, που τον στήριξε το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ ήταν αντιπολίτευση, έφερε στην Κύπρο την ελευθερία της έκφρασης, ο Αντρέας Μαυρογιάννης (κεντροδεξιός) που τον στηρίζει το ΑΚΕΛ και αν εκλεγεί ο ΔΗΣΥ θα είναι αντιπολίτευση, πιστεύω θα εδραιώσει στην Κύπρο την χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια! Αυτός είναι ένας από τούς σημαντικούς λόγος που θα ψηφίσω τον Αντρέα Μαυρογιάννη!».

 

Η Αριστερά είναι εδώ, δυνατή, ενωμένη, με όραμα για το μέλλον

 

Ο γγ του κόμματος της Αριστεράς, Στέφανος Στεφάνου, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα με το χέρι στην καρδιά και τη σκέψη μου στον Πενταδάκτυλο, στην κοινωνία, στον λαό μας που περιμένει καλύτερες μέρες…».

Mε την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ευχήθηκε μια δημιουργική θητεία για τον νέο πρόεδρο, τον οποίο συγχάρηκε για την εκλογή του.

Στη δήλωση του ανέφερε τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τη συμβολή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην αντιμετώπιση τους. Περιγράφοντας την προσωπικότητα του τόνισε ότι είναι: «ένας άνθρωπος με εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρα, με ήθος και αγάπη για τον τόπο που ενέπνευσε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και στήριξαν την υποψηφιότητά του...Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον αγώνα που έδωσε και να του ευχηθώ κάθε καλό. Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν στους κοινούς αγώνες για επανένωση της πατρίδας μας και για την προκοπή του τόπου μας!».

Ο Σ. Στεφάνου ευχαρίστησε τα στελέχη, τους φίλους, τους εθελοντές αλλά και τους χιλιάδες ψηφοφόρους με τους οποίους έδωσαν από κοινού τον μεγάλο αγώνα για τη στήριξη του Α. Μαυρογιάννη, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην Κύπρο και στον λαό που αποτελεί την κυρίαρχη προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ορόσημο για το ΑΚΕΛ. Ο γγ, μεταξύ άλλων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επόμενη ημέρα θα αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης για το κόμμα μας. Είμαι αισιόδοξος ότι τη μάχη της ενίσχυσης του ρόλου και της παρέμβασης του Κόμματος για το καλό του τόπου μας, των εργαζομένων, του λαού μας θα την κερδίσουμε. Οι εκλογές έχουν αποδείξει ότι η Αριστερά είναι εδώ, δυνατή, ενωμένη, με όραμα για το μέλλον. Από την 1η Μαρτίου θα πολιτευτούμε ως αντιπολίτευση, πάντα με υπευθυνότητα, διεκδικητικότητα, σοβαρότητα και πατριωτισμό».

 

Α. Μαυρογιάννης:
Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες

 

Κατά τη διάρκεια προβολής των exit polls ο Α. Μαυρογιάννης, συνοδευόμενος από την οικογένεια του, φτάνοντας στα γραφεία του επιτελείου του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά ταυτόχρονα ότι ήταν προετοιμασμένος και για την προοπτική της ήττας, όπως εξίσου και της νίκης. Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μέχρι την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η σύζυγος του Α. Μαυρογιάννη Λένα Σάμουν (Lena Shamoun) για πρώτη φορά αντικρίζοντας τους δημοσιογράφους, δείχνοντας τη συγκίνηση της, τόνισε ότι «είναι για το καλύτερο για την Κύπρο και ξέρω ότι ο Ανδρέας ανιδιοτελώς θα δώσει το είναι του για τη χώρα».

Από το γραφεία του στη συνέχεια μετά τη λήξη της εκλογικής μάχης, μαζί με τον Σ. Στεφάνου, μιλώντας στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και στους δημοσιογράφους, είπε ότι οι νέοι άνθρωποι κρατούν την τύχη της Κύπρου και το μέλλον τους στα χέρια τους, ότι πρέπει να μπορούν να αλλάζουν τον κόσμο και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να αφήσουν την κατάσταση να διαιωνιστεί, καθώς η κατάσταση στον τόπο μας κατρακυλά από το κακό στο χειρότερο και ότι το αποτέλεσμα είναι κακό... Αυτό που με νοιάζει είναι να μην νοιώθει κανένας από εσάς ότι δεν στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων… Aν και δεν καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος θα συνεχίζουμε, μην φοβάστε ποτέ».

Ο κ. Μαυρογιάννης, ο οποίος είχε ήδη επικοινωνήσει με τον νέο πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη, ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ, τους συνεργάτες και την οικογένεια του που ήταν συνοδοιπόροι σε ένα ωραίο, μεγάλο ταξίδι που πλέον τελείωσε(;) με το αποτέλεσμα της κάλπης. Δήλωσε, επίσης, ότι «λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας (την πλήρη δήλωση του διαβάστε εδώ). Τέλος, ο κ. Μαυρογιάννης έχει δηλώσει ότι παραμένει ενεργός πολίτης. Σύντομα θα αναλάβει τα καθήκοντα του ως στέλεχος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου στον ΟΗΕ.

Και όμως ο Σ. Στεφάνου, χθες έξω από το προεκλογικό κέντρο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το μετερίζι των κοινοβουλευτικών εδράνων της αντιπολίτευσης, ο αγώνας του ΑΚΕΛ σε όλα τα σημαντικά επίδικα θα έχει συνοδοιπόρο του τον Α. Μαυρογιάννη και ότι όλος ο κόσμος της Αριστεράς θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος για το αποτέλεσμα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χρηστίδης, δακρυσμένος δήλωσε στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού AlphaNewsLive: «Τον κ. Μαυρογιάννη τον έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ… γυρίσαμε με τον Ανδρέα κάθε χωριό, κάθε συνοικία της Λευκωσίας. Είναι ένας απίστευτα ωραίος άνθρωπος και θέλω από καρδιάς να τον ευχαριστήσω διότι έδωσε αέρα στα πανιά των ονείρων μας και των οραμάτων μας για τον κυπριακό λαό. Μακάρι να είχε τούτος ο τόπος και άλλους Μαυρογιάννηδες με τέτοιο ήθος και τέτοια ποιότητα.»

 

Οι πρώτες δεσμεύσεις του νέου προέδρου στον κυπριακό λαό

 

Ο νέος πρόεδρος, περιστοιχισμένος από τους συνεργάτες και την οικογένεια του στα γραφεία του προεκλογικού του κέντρου, στο άκουσμα της διασφάλισης της νίκης, ένιωσε μεγάλη συγκίνηση. Νωρίτερα, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Δήμο Γεροσκήπου στην Πάφο, δήλωσε ότι με τη δική του διακυβέρνηση μπορεί να επιτευχθεί η συλλογικότητα, που συνιστά ομόθυμη απόφαση και του κυπριακού λαού, τονίζοντας ότι γνωρίζει το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης και τις προκλήσεις/διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Στο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» πραγματοποιήθηκε η τελετή κήρυξης του 8ου πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με μουσική υπόκρουση ροκ τραγουδιών και με τα μεγάφωνα να αναπαράγουν το τραγούδι «Δυνατά δυνατά» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, εισήλθε στον χώρο ο νέος πρόεδρος. Βέβαια υπήρξε για λίγο αναταραχή, όταν η μικρή κόρη του λιποθύμησε και για λίγο υπήρξε διακοπή της τελετής μέχρι να συνέλθει.

Οι Συναγερμικοί οπαδοί με τις σημαίες τους ξεχώριζαν στον κόσμο που μετέβη στο στάδιο για να γιορτάσει τη νίκη του Ν. Χριστοδουλίδη. Το σύνθημα τους «Σεισμός! Σεισμός! Συναγερμός!» έδωσε παλμό στον κόσμο μέσα στο στάδιο.

Ο νέος πρόεδρος έδωσε νέα βαρυσήμαντα δείγματα γραφής στην ομιλία του.

Η πρώτη προτεραιότητα, όπως τόνισε, «είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας, […] δεν μπορεί η Κύπρος να είναι το τελευταίο ακρωτηριασμένο κράτος της ΕΕ», προσθέτοντας ότι το υφιστάμενο status quo δεν μπορεί να αποτελεί λύση. Ο Ν. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι απαιτείται άμεσα η επανέναρξη διαλόγου, ώστε να υπάρξει λύση που θα αφήσει στη νεότερη γενιά μια χώρα επανενωμένη στη διοίκηση, στην οικονομία όπως και στην εδαφική επικράτεια.

Ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις του κέντρου, το Κίνημα Κύπριων Κυνηγών, άλλες συλλογικότητες και φορείς, όπως και όλους τους εθελοντές που στρατεύτηκαν μαζί του με βάση το πολιτικό του πρόγραμμα.

Απηύθυνε μήνυμα πολιτικής «ειρήνης», ενότητας και συνεργασίας στα δύο μεγάλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ. Τόνισε όσον αφορά τους πρώην συντρόφους του στο κόμμα ότι δεν θα τους απογοητεύσει, αναγνωρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές. Τέλος ευχαρίστησε τον Α. Νεοφύτου για τις ευχές του στην ανάληψη των νέων πολιτειακών καθηκόντων του και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση μαζί του.

Η αναφορά του για το ΑΚΕΛ και για τον Α. Μαυρογιάννη, αφήνει έντονο αποτύπωμα πολιτικού πολιτισμού: «Σέβομαι και τιμώ το ΑΚΕΛ, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς. Σέβομαι και τιμώ την ηγεσία του, υπό τον κύριο Στέφανο Στεφάνου αλλά και τον κόσμο του. Στέλνω τον απεριόριστο σεβασμό μου και στον κύριο Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε.”.

Είναι προφανές ότι αυτά τα μηνύματα προς τις πολιτικές δυνάμεις αποτελούν συνέχεια των προεκλογικών του δηλώσεων για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, που αποτελεί άλλωστε το κυρίαρχο πολιτικό του στίγμα.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών και δράσης για κάθε υπουργείο, με βάση τις προτεραιότητες που έθεσε και ανέδειξε ως προτεραιότητες η κυπριακή κοινωνία των πολιτών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Στόχος του είναι η ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς οικονομίας, με χρηστή διοίκηση και τους κρατικούς μηχανισμούς ευέλικτους και «φιλικούς» προς τον πολίτη.

Ξένοι ηγέτες όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλκ Μακρόν, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τέλος ο αμερικανός γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ συνεχάρησαν τον Ν. Χριστοδουλίδη. Ο Ερσίν Τατάρ συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έγραψε στο διαδικτυακό του λογαριασμό στο fb μήνυμα προς τον κύπριο ομόλογο του.

 

 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον υποψήφιο της Αριστεράς, Α. Μαυρογιάννη.

Ο πρώτος διεθνής προορισμός του Ν. Χριστοδουλίδη είναι η Ελλάδα. Ο Κύπριος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη χώρα μας, κατόπιν πρόσκλησης της Κ. Σακελλαροπούλου και του Κ. Μητσοτάκη.

Κλείνοντας αυτό το ρεπορτάζ με δηλώσεις των πρωταγωνιστών της κρίσιμης εκλογικής μάχης του περασμένου σαββατοκύριακου, είναι ξεκάθαρο ότι οι προκλήσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία στην εσωτερική διακυβέρνηση όσον αφορά την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την επιδεινούμενη φτωχοποίηση του κυπριακού λαού, τον εκδημοκρατισμό και το Κράτος Δικαίου, την άτεγκτη, αυστηρή αντιμετώπιση των παρασιτικών μηχανισμών, όπως επίσης την απόδοση ευθυνών σε όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στα σκάνδαλα που διέσυραν τη μεγαλόνησο διεθνώς και τέλος ή άμεση επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, αποτελούν προκλήσεις που απαιτούν πρώτα την πολιτική βούληση του νέου πρόεδρου και την πολιτική συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης: ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Είναι προφανές ότι η περίοδος χάριτος σχεδόν εκμηδενίζεται για τον νέο πρόεδρο.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet