Η κοινωνικά εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ για τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνεχίζεται και οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών επιλογών στην πόλη μας εξακολουθούν να αρνούνται την πραγματικότητα.

Το πρώην ΙΚΑ στον δήμο Πετρούπολης έχει μηδενική λειτουργία, χωρίς γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό.

Τα ραντεβού για τους πολίτες ανύπαρκτα ή πολύμηνα σε μια «σύγχρονη» πόλη, τερματικό προάστειο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες μόνιμους κάτοικους.

Οι παρατάξεις ΔΑΚ και Ενεργοί Πολίτες, τρία και πλέον χρόνια έχουμε εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πετρούπολης την ίδρυση, άμεσα, Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας στο ιδιόκτητο κτήριο του πρώην ΙΚΑ, στην οδό Κονίτσης 47.

Μετά από την τρίχρονη αδιαφορία της διοίκησης του δήμου οι παρατάξεις ΔΑΚ και Ενεργοί Πολίτες οργάνωσαν διαμαρτυρία στις 16/12/2022. Στη συνεδρίαση του ΔΣ τον Γενάρη του 2023 η συνδιοίκηση του δήμου (Βλάχος–Σκαλιστήρας–Λάπας) δεν ψήφισε υπέρ του ΕΣΥ και υπέρ της ίδρυσης Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές επιταγές για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Το όραμα, όμως, των παρατάξεων ΔΑΚ και Ενεργοί Πολίτες παραμένει ζωντανό και είναι το πρώτο σχέδιο που θα υλοποιήσουμε αμέσως μετά την εκλογή μας.

Ένα όραμα που θέλει ένα Κέντρο Υγείας 24ης λειτουργίας για όλους τους πολίτες της Πετρούπολης, στελεχωμένο με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στην υπηρεσία του πολίτη της Πετρούπολης.

Ένα ΚΥ που θα συνδέεται άμεσα με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου (που θα στηθεί από την αρχή), δίνοντας την ευκαιρία στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να έχουν πρόσβαση στην υγεία και τη φροντίδα που πρέπει, ιδιαίτερα όσοι από αυτούς ανήκουν σε προγράμματα κοινωνικής φροντίδας (Βοήθεια στο σπίτι, προσωπικός βοηθός , ΑΜΕΑ, κλπ).

Ένα ΚΥ που σε συνεργασία με τον συμβουλευτικό σταθμό του δήμου (που και αυτός πρέπει να ανασυντεθεί), θα μπορεί να ασκήσει προληπτική ιατρική και πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση, σε ό,τι αφορά τα ανήλικα και ενήλικα άτομα των οικογενειών που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αφεθεί έρμαια σε ιδιωτικά συμφέροντα, για την αντιμετώπιση των τεράστιων κοινωνικών, ψυχολογικών και ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ένα ΚΥ που θα έχει την στελέχωση που απαιτείται για να παρέμβει προληπτικά και διαγνωστικά στους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης, φροντίζοντας για τη σωματική-ψυχική υγεία των παιδιών της πόλης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το λειτούργημά τους με κάθε δυνατή βοήθεια.

Ένα ΚΥ που θα πραγματοποιεί δωρεάν κάθε έλεγχο που χρειάζεται να γίνει από όποιο νέο της πόλης θέλει να αθληθεί με ασφάλεια.

Ένα ΚΥ που θα έχει άμεση επαφή με τον πολίτη για συνεχή ενημέρωση και καθοδήγηση στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης πανδημικών φαινομένων.

Ένα ΚΥ που θα μπορεί να σταθεί δίπλα στον γυναικείο πληθυσμό της πόλης, παρέχοντας δωρεάν κάθε προληπτική εξέταση για τη διατήρηση της υγείας των γυναικών.

Ένα ΚΥ που θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην πλήρη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του λαού της Πετρούπολης, δίνοντας μεγάλη ανάσα σε όλα τα νοσοκομεία δευτεροβάθμιας φροντίδας, με τα οποία θα είναι σε συνεχή συνεργασία.

Ένα τέτοιο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας είναι το όραμα μας και ένα τέτοιο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας αξίζει στους πολίτες της Πετρούπολης.

 

Παναγιώτης Μπούρος Ο Παναγιώτης Μπούρος είναι εργοθεραπευτής, γγ ΠΣΕ ΝΠΔΔ υπ. Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ΔΑΚ – Ενεργοί Πολίτες Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Υγεία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet