Σταματήστε την καταστροφή

 

www.greenpeace.org/japan

 

Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις της πλειονότητας των Ιαπώνων και εκατοντάδων οργανώσεων, ξεκινάει η ρίψη στον Ειρηνικό ωκεανό 1,2 εκατομμυρίων τόνων μολυσμένου νερού, που είναι αποθηκευμένο στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Να σημειωθεί, ότι σε εκστρατεία που έκανε το ιαπωνικό τμήμα της Greenpeace περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι υπέγραψαν ενάντια σε αυτό το σχέδιο, που θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα και στις τοπικές βιομηχανίες του τουρισμού και της αλιείας.

 

 

Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν

 

www.facebook.com/FENPROF.Portugal

 

Σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πλημύρισαν το Σάββατο τους δρόμους της Λισσαβόνας. Ήταν η τρίτη μεγάλη κινητοποίηση που έκαναν μέσα στον τελευταίο μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη κρίση του κόστους ζωής, ζητώντας αύξηση των μισθών τους, και υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενώ εξήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση Κόστα δεν κάνει δεκτά τα αιτήματά τους.

 

 

Ανυπακοή στις φυλακές

 

twitter.com/addameer

Την κλιμάκωση της ανυπακοής τους κατά των ισραηλινών σωφρονιστικών αρχών ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ως απάντηση στην αύξηση της καταστολής και της βίαιης μεταχείρισής τους λόγω των πολιτικών που εφαρμόζει ο νέος ακροδεξιός υπουργός ασφαλείας. Η ανυπακοή θα κλιμακωθεί μετά το Ραμαζάνι, στις 22 Μαρτίου, όταν όλοι οι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας επ' αόριστον, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων είναι 4.780, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 160 παιδιά.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet