Λευτεριά στον Μαύρο Πάνθηρα

 

bringmumiahome.com

 

Συνεχίζεται η διεθνής μηνιαία εκστρατεία αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Μούμια Αμπού Τζαμάλ, λίγες βδομάδες πριν τη δικαστική απόφαση που θα καθορίσει αν θα του δοθεί το δικαίωμα σε νέα δίκη. Ο 69χρονος πρώην Μαύρος Πάνθηρας, και σύμβολο του αγώνα κατά της θανατικής ποινής, συμπλήρωσε 40 χρόνια στη φυλακή μετά από τα ισόβια που του επιβλήθηκαν σε μια δίκη παρωδία για τον φόνο ενός λευκού αμερικανού αστυνομικού, και τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

 

Εκκλησιαστικός σκοταδισμός

 

gdm.md

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προτροπή του μητροπολίτη Βλαντιμίρ, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας, στη μολδαβική κυβέρνηση να μην εγκρίνει κανένα νόμο για τα δικαιώματά των ΛΟΑΤΚΙ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Μολδαβία πρέπει να προστατεύσει και να αναγνωρίσει τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά η μητρόπολη του Κισινάου, που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ακολουθεί την ατζέντα του καθεστώτος Πούτιν.

 

 

Στους δρόμους του Μονάχου

 

www.facebook.com/dkppv

 

Δεκάδες αριστερές οργανώσεις συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Μόναχο, ενάντια στην 59η διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια. Σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία του γερμανικού λαού υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, οι διαδηλωτές επέκριναν την αύξηση της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη μεγάλη υποστήριξη που δείχνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. στον Ζελένσκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet