Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 7μ.μ., στον πολυχώρο «Εκστάν» (Πατησίων & Καυταντζόγλου 5, Αθήνα, τηλ.: 213 0210339), ανοίγει η αυλαία για την παράσταση «Οι τρομπέτες του θανάτου ή Τα μανιτάρια», του Φρανσουά-Λουί Τίγι, σε μετάφραση Ελένης Παπαχριστοπούλου και σκηνοθεσία του επί πολλά χρόνια βοηθού του Πίτερ Μπρουκ, γάλλου σκηνοθέτη, Ζαν-Πολ Ντενιζόν. 
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης επισημαίνει για το έργο: «Μια γυναίκα από τη Βρετάνη ζει απομονωμένη στο Παρίσι, όπου έχει βρει δουλειά. Δεμένη με το χωριό της πηγαίνει εκεί όλα τα Σαββατοκύριακα. Ζει μόνη και χωρίς αγάπη. Είναι ξενοφοβική. Επιστρέφοντας ένα Σαββατοκύριακο από τον τόπο της, πρέπει να δώσει ένα πακέτο σε μια από τις παλιές της συμμαθήτριες που έχει να δει πάνω από είκοσι χρόνια. Η συνάντηση θα είναι εκρηκτική και γι’ αυτήν και για μας ως θεατές. Γιατί, σιγά-σιγά αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το πρόσωπο που θα είχαμε την τάση να το καταδικάσουμε, να το απορρίψουμε, να το περιφρονήσουμε, είναι ίσως αυτό  για το οποίο νιώθουμε πιο πολύ οίκτο και συμπάθεια.»    
Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση: Ελένη Παπαχριστοπούλου, σκηνοθεσία: Ζαν-Πολ Ντενιζόν, σκηνικά-κοστούμια: Αλέξης Πατσής, ήχος-φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης, βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σταματίου, φωτογραφίες: Κώστας Αγραπίδης.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Ελένη Παπαχριστοπούλου, Χάρις Συμεωνίδου, Ηλίας Γκογιάνος. Φωνή μάνας: Λαμπρινή Λίβα, φωνή ραδιοφωνικού εκφωνητή: Γιάννης Σταματίου.
Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 7μ.μ. Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ φοιτητές/άνεργοι. Κρατήσεις: 213 0210339, 6977359312.
Πρόσφατα άρθρα ( Θέατρο )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet