«Οι κυνηγοί» του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1977, μια ομάδα κυνηγών βρίσκει στην περιοχή κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων, μέσα στο πυκνό χιόνι, το πτώμα ενός αντάρτη του Εμφυλίου. Το αίμα τρέχει ακόμα φρέσκο από την πληγή του, παρόλο που έχουν περάσει κοντά τριάντα χρόνια. Οι κυνηγοί, όλοι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, πολιτικής και οικονομικής, μεταφέρουν το πτώμα στο ξενοδοχείο τους, όπου και θα περάσουν μια νύχτα Πρωτοχρονιάς γεμάτη από τα φαντάσματα της ιστορικής τους συνείδησης και τον φόβο του παρελθόντος. Μπροστά σ' ένα μεγάλο δικαστήριο της Ιστορίας, που λαμβάνει χώρα στη σάλα χορού του ξενοδοχείου, οι καταθέσεις τους μετατρέπονται σε ζωντανούς εφιάλτες της συλλογικής τους συνείδησης.

Ταινία του 1977 με την οποία ο μεγάλος μας σκηνοθέτης ολοκληρώνει την Τριλογία της Ιστορίας.

«Επίδοξοι κληρονόμοι» (The estate) του Ντιν Κρεγκ: Ενώ η πλούσια θεία τους είναι ετοιμοθάνατη, δυο αδελφές, που οι ζωές τους έχουν πάρει άσχημη τροπή ενώ η καφετέρια τους πάει από το κακό στο χειρότερο, συνωμοτούν πως θα πάρουν την περιουσία της. Δυστυχώς γι’ αυτές, όμως, δεν είναι οι μοναδικές που ορέγονται την περιουσία της θείας.

«Cocaine bear» της Ελίζαμπεθ Μπανκς: Μια ιδιόρρυθμη ομάδα αστυνομικών, εγκληματιών, τουριστών και εφήβων βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αρκούδα που κατάπιε μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και βγήκε στο κυνήγι για περισσότερη κοκαΐνη και αίμα. Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της πτώσης ενός αεροπλάνου που μετέφερε ναρκωτικά το 1985.

«Creed III» του Μάικλ Μπι Τζόρνταν: Ο Άντονις Κριντ έχει κατακτήσει την κορυφή της πυγμαχίας παγκοσμίως και η οικογενειακή του ζωή πηγαίνει περίφημα. Τότε εμφανίζεται ένας παιδικός φίλος και κάποτε πολλά υποσχόμενος πυγμάχος, ο Ντέιμιαν, που θέλει να αποδείξει ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο ρινγκ. Η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πρώην φίλους είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς.

«Scream IV» των Ματ Μπετινέλι-Όλπεν και Τάιλερ Γκίλετ: Σε συνέχεια των φόνων του Γκόστφεϊς, οι τέσσερις επιζήσαντες αφήνουν το Γούντσμπορο πίσω τους και ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet