«Κάρολ» (Carol) του Τοντ Χέινς: Αρχές της δεκαετίας του 1950, στη Νέα Υόρκη, η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ, γνωρίζεται με την μεγαλύτερή της, Κάρολ Άιριντ, η οποία ζει έναν αποτυχημένο γάμο. Οι δύο γυναίκες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερα θερμή σχέση κι όταν η Κάρολ καταφέρνει να χωρίσει, ο άντρας της την κατηγορεί για μητρική ανικανότητα. Η Κάρολ και η Τερέζ αποφασίζουν να φύγουν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Η ταινία κέρδισε μαζί με το χειροκρότημα του κοινού στις Κάνες και ένα βραβείο ερμηνείας για την Ρούνεϊ Μάρα (Τερέζ). Στο ρόλο της Κάρολ, η υπέροχη, Κέιτ Μπλάνσετ. Μεταφορά του μυθιστορήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ, «Η τιμή του αλατιού». 

«Μιουν, Ο φρουρός του φεγγαριού» (Mune, Le gardien de la lune) των Αλεξάντρ και Μπενουά Φιλιπόν: Ο Μιούν, ένας μικρός Φαύνος (αντίστοιχος του Πάνα στη ρωμαϊκή μυθολογία), επιλέγεται ως νέος Φύλακας του Φεγγαριού. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να φροντίζει για τον ερχομό της νύχτας και να προστατεύει τα Όνειρα. Όταν η Γη θα βυθιστεί στο σκοτάδι, ο Μιουν και οι φίλοι του θα φροντίσουν να διορθώσουν την κατάσταση. Κινούμενα σχέδια.

«Καλή σου νύχτα κυρ-Αλέξανδρε» του Γιάννη Σμαραγδή: Μια ομάδα ηθοποιών ταξιδεύει στη Σκιάθο για να παρουσιάσει μερικά έργα του Παπαδιαμάντη. Μέσα από τη δραματοποίηση, ο σκηνοθέτης επιχειρεί μια αναπαράσταση της μοναχικής ζωής του μεγάλου μας λογοτέχνη. Η ταινία, η οποία γυρίστηκε ως τηλεταινία το 1981, προβάλλεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet