Οι Παστούν διεκδικούν

 

twitter.com/hashtag/PTM_Miranshah_Jalsa

 

Δεκάδες χιλιάδες Παστούν συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο βόρειο Πακιστάν, ζητώντας τον τερματισμό. της αστυνομικής παρενόχλησης και της στρατιωτικοποίησης των περιοχών τους. Εδώ και πολλά χρόνια το πακιστανικό κράτος αντιμετωπίζει τους Παστούν, που είναι η μεγαλύτερή εθνοτική μειονότητα στη χώρα και αριθμεί περίπου 28 εκατομμύρια ανθρώπους, με βία (αναγκαστικές εκτοπίσεις, δολοφονίες εξαφανίσεις), ενώ πολλοί βρίσκονται στη φυλακή με την κατηγορία της τρομοκρατίας και της εξέγερσης.

 

 

Ενάντια στη ρατσιστική βία

ftdes.net

 

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Τύνιδα ενάντια στο κύμα ρατσιστικής βίας του τελευταίου διαστήματος απέναντι σε μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, που έχει ενισχυθεί και από τις ξενοφοβικές δηλώσεις του προέδρου Καΐς Σαγιέντ. Παράλληλα η αστυνομία έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ συλλήψεων, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο να έχουν συλληφθεί πάνω από 800 μετανάστες, στα σπίτια τους, στις δουλειές τους και στον δημόσιο χώρο, και να έχουν οδηγηθεί σε φυλακές ή σε αγνώστων στοιχείων κέντρα κράτησης.

 

 

Οργή για τις επιθέσεις

 

twitter.com/OnlinePalEng

 

Ενώνοντας την οργή τους, χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν την Τρίτη στους δρόμους πολλών πόλεων του Ισραήλ διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις που έκαναν την Κυριακή εκατοντάδες ισραηλινοί έποικοι εναντίον των Παλαιστινίων σε περιοχές μέσα και γύρω από τη Ναμπλούς, ξυλοκοπώντας όσους βρήκαν μπροστά τους και βάζοντας φωτιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν, ενώ ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε καμία προσπάθεια για να τις σταματήσει.

 

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet