Φωτογραφία: Νικόλας Κοκοβλής

 

 

 

 

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η ηγεσία και τα μέλη του, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας στην Ελλάδα. Η καρδιά μας συμπάσχει με τους πενθούντες, αν και τα λόγια δεν αρκούν για να απαλύνουν τον πόνο τους. Ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η ξαφνική απώλεια της ζωής τόσων ανθρώπων, στην πλειονότητά τους νεαροί φοιτητές, προκάλεσε σοκ σε όλους μας. Επιπλέον, συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τα αίτια του σιδηροδρομικού ατυχήματος.

Ο μοιραίος συνδυασμός της άγριας λιτότητας, για την οποία η ηγεσία της ΕΕ φέρει βαριά και καταστροφική ευθύνη, και η αποστροφή της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης για τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες, είναι η βασική αιτία αυτού του τραγικού ατυχήματος. Οι ατομικές αποτυχίες δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμεύουν ως δικαιολογία. Η συστηματική υποεπένδυση στις δημόσιες υπηρεσίες, η καθήλωση με περικοπές δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων δημιούργησαν ένα περιβάλλον όπου τα τυχαία ανθρώπινα λάθη και η ανικανότητα μπορεί να έχουν φρικτές, μη αναστρέψιμες συνέπειες. Η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια ασφάλεια πρέπει να βρίσκονται πάνω από το επιχειρηματικό κέρδος και την ιδεολογική εμμονή.

Απαιτούμε, μαζί με τους έλληνες πολίτες, ενδελεχή και δίκαιη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και τιμωρία κάθε υπευθύνου αξιωματούχου, όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην πολιτειακή και κυβερνητική ιεραρχία.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet