Δεν ξεχνάμε ούτε συμφιλιωνόμαστε

 

es-la.facebook.com/EMVyJ

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν και φέτος στην Plaza de Mayo του Μπουένος Άιρες, στην εκδήλωση μνήμης για τα περισσότερα από 30.000 θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου του 1976. Η κινητοποίηση οργανώνεται από διάφορες οργανώσεις και οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «δεν ξεχνάμε, ούτε συμφιλιωνόμαστε» θα καταγγείλουν τη λειψή αποχουντοποίηση που έγινε και θα διατυμπανίσουν ότι ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται.

 

 

Κλείστε το αιολικό πάρκο

nsr.no

 

Μετά τον αποκλεισμό των εισόδων πολλών νορβηγικών υπουργείων την προηγουμένη εβδομάδα, συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις των Σαάμι (σημ: αυτόχθονες που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου), για να κλείσει το Φόσεν Βιντ, ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ευρώπης. Να σημειωθεί, ότι το 2021 το ανώτατο δικαστήριο της Νορβηγίας αποφάσισε πως το πάρκο κατασκευάστηκε παράνομα σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας για τους κτηνοτρόφους ταράνδων, αλλά η κυβέρνηση κωλυσιεργεί το κλείσιμό του.

 

Ενάντια στη στρατιωτική βοήθεια

 

www.jewishvoiceforpeace.org

 

Χιλιάδες Εβραίοι Αμερικανοί διαδήλωσαν την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ζητώντας να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, που κάθε χρόνο φτάνει στα 3,8 δισ. δολάρια. Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι η βοήθεια αυτή σκοτώνει όχι μόνο τους Παλαιστίνιους αλλά και τους φτωχούς Αμερικανούς που βλέπουν να μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες, ενώ να σημειωθεί ότι ο Μπέρνι Σάντερς έχει ζητήσει να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει τη χρηματοδότηση της δολοφονικής ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet