Όσο κι αν διαφωνεί κάποιος με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο δεν μπορεί να μην παραδεχτεί τη συνέπεια στις απόψεις του, την αγωνιστικότητα και τη διαρκή παρουσία του στα οικολογικά, αυτοδιοικητικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Ως ΑΚΟΑ Θεσσαλονίκης συνεργαστήκαμε με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν πρωτεργάτης, στο αυτοδιοικητικό σχήμα Οικολογία-Αλληλεγγύη και μεταγενέστερα στο σχήμα Οικολογία Αλληλεγγύη – Συνασπισμός των Πολιτών. Επίσης για κάποιο χρονικό διάστημα συστεγαζόμασταν στο στέκι της οδού Φιλίππου μαζί με την Οικολογική Κίνηση και το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πολύ πετυχημένη προεκλογική εκδήλωση με ομιλητές τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον Γιάννη Μπανιά, εν πλω, σε ένα από τα καραβάκια που κάνουν βόλτες στον Θερμαϊκό!

Για τον Μιχάλη μπορούμε να πούμε, χωρίς υπερβολή, ότι είχε τη σημαντικότερη συμμετοχή στην εμφάνιση και την ανάπτυξη του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα. Ακούραστος και διεκδικητικός, έφερε στο πολιτικό προσκήνιο τα οικολογικά ζητήματα και ουσιαστικά τα «σύστησε» σε μια αμήχανη Αριστερά για την οποία η Οικολογία ήταν για πολλά χρόνια άγνωστο τοπίο και πολύ πίσω στην ατζέντα της. Σήμερα, ο Μιχάλης είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης με την Οικολογία-Αλληλεγγύη και, αφού έδωσε και κέρδισε μια δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, βρέθηκε στον φυσικό του χώρο, σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης των συνεργείων του δήμου να κόψουν αρκετά δένδρα δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά. Εκεί αντιμετώπισε, μαζί με άλλα μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, την ασύμμετρη βαρβαρότητα του μητσοτακικού κράτους. Άθλιοι, ανεγκέφαλοι κι απάνθρωποι μπάτσοι που η πολιτική τους ηγεσία τούς επιφυλάσσει όλο και πιο βρώμικες επιχειρήσεις, έσυραν στο πλακόστρωτο και πήραν σηκωτούς τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, τους προσήγαγαν και τους φόρτωσαν με διάφορες κατηγορίες. Το σιδερόφρακτο φασίζον κράτος Μητσοτάκη κι οι τοποτηρητές του, τύπου Ζέρβα, σε όλο τους το μεγαλείο!

    Για την κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας είχε προηγηθεί διαδικτυακό κάλεσμα, προκειμένου να μην καταστεί δυνατό το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης και να εμποδιστεί η κοπή των δένδρων. Μετά τις, πρωτοφανούς βιαιότητας, προσαγωγές ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά. Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μας πάνε στο αυτόφωρο! Κατηγορία; Άσκηση παράνομης βίας! Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοί που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορούνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρά μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημάρχου Πρασίνου Ερωτόκριτου Θεοτοκατου μπορούν να υποστηρίξουν. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικάρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκήσαμε κανενός είδους βία. Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα».

Ποιος είναι όμως ο ακροδεξιός αντιδήμαρχος που καταγγέλλει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και τι «γραμμάτια» πληρώνει ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για να οδηγείται στην επιλογή τέτοιας ποιότητας συνεργατών; Ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος ανήκει πλέον στο διοικητικό σχήμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης και έχει  αναλάβει  χρέη αντιδημάρχου για το περιβάλλον, καθώς και για τα θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που το 2013, σε μια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί της πρώτης τετραετίας Μπουτάρη και με αφορμή το Thessaloniki Pride, είχε προβεί σε ακραία ομοφοβικά σχόλια. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα γκέι άτομα “ανθρώπους με κουσούρι και πάθος”, κατηγορώντας τα μάλιστα ότι δημιουργούν λάθος πρότυπα στους νέους. Φαίνεται ότι στο βωμό της επανεκλογής στον δημαρχιακό θώκο όλα πλέον επιτρέπονται. Πόσο, όμως, το «λαμπερό» και μοντέρνο επικοινωνιακό προφίλ του Κωνσταντίνου Ζέρβα συνταιριάζεται με ακροδεξιούς και ρατσιστές συνεργάτες; Όλα τα συμβιβάζει ο μητσοτακισμός…

 

Ο δικηγόρος του διαβόλου Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet