Εκστρατεία για την ειρήνη

hwww.popti.ch

 

Συνεχίζεται στην Ελβετία η εκστρατεία διαφόρων αριστερών οργανώσεων για να διατηρηθεί η πολιτική της ουδετερότητας στις διεθνείς συγκρούσεις, η οποία κινδυνεύει να σπάσει κάτω από τις πιέσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική της ουδετερότητας υπήρξε για χρόνια ένας από τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Ελβετίας, η οποία παραμένει εκτός στρατιωτικών μπλοκ, όμως η ελβετική κυβέρνηση υποστηρίζει την κλιμάκωση του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

 

 

Πεινάμε

 

www.facebook.com/CoordinadoraporelCambioSocial

 

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Αργεντινή διαδήλωσαν τη Δευτέρα έξω από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, ζητώντας άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η εμβάθυνση της κρίσης και της φτώχειας, αφού έναν χρόνο μετά την κήρυξη του υποτιθέμενου «πόλεμου κατά του πληθωρισμού» δεν έχει αλλάξει τίποτα. Να σημειωθεί ότι το 2022 τα κέρδη των σουπερμάρκετ αυξήθηκαν κατά 250% σε σύγκριση με το 2021, ενώ τους πρώτους μήνες του 2023 η μηνιαία αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά είναι κοντά στο 6%.

 

 

Ενάντια στην υποψηφιότητα

 

www.facebook.com/aapsaharao

 

Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, κλπ με επιστολή τους στην πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζητούν να επανεξεταστεί η προτεινομένη κοινή υποψηφιότητα Πορτογαλίας, Ισπανίας και Μαρόκου για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2030. Όπως αναφέρουν, το μαροκινό καθεστώς επιδιώκει μέσω της διοργάνωσης να συγκαλύψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βίαιη καταστολή εναντίον δημοσιογράφων και ακτιβιστών και τις απελάσεις όσων θέλουν να επισκεφτούν τη Δυτική Σαχάρα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet