Για …παράνομη βία συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, πρώην ευρωβουλευτής και στέλεχος της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» μαζί με άλλα 13 άτομα, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κοπή των δένδρων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς. Οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, τους έγινε αναγνώριση και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο που επρόκειτο να συνεδριάσει την Πέμπτη.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε δήλωσή του στην «Εποχή», τονίζει: «Όπως ο Μητσοτάκης υποκρίθηκε τον ανήξερο για τις υποκλοπές και για τα χάλια του σιδηροδρόμου, έτσι και ο δήμαρχος Ζέρβας διαφώνησε με τη βία της αστυνομίας εναντίον μας, την οποία ο ίδιος έστειλε! Την ίδια ώρα 17 σύμβουλοι της διοίκησης Ζέρβα καταψήφισαν το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου κατά της αστυνομικής βίας και υπέρ των 14 συλληφθέντων στην αρχαία αγορά, που διαμαρτύρονταν με καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στο κόψιμο των δέντρων της πλατείας. Στήριξαν, έτσι, το “αποφασίζομεν, διατάσσομεν και πατάσσομεν” κάθε διαφωνούντα και επιβράβευσαν τον ακροδεξιό αντιδήμαρχο Πρασίνου Ε. Θεοτοκάτο, που την Παρασκευή 10 Μαρτίου είχε ξαναφωνάξει την αστυνομία. Παράλληλα, με τεχνάσματα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επιχείρησε τη συσπείρωση της παράταξης που στηρίζει τον δήμαρχο. Προγραμματίζουν συνολικά την κοπή 4.000 δέντρων και καταστροφικό κλάδεμα δεκάδων χιλιάδων άλλων, με δύο εργολαβίες, ύψους 6.000.000 ευρώ. Λένε πως θα φυτέψουν άλλες 3.000 δέντρα, ενώ η φυτευτική περίοδος έχει τελειώσει και η πόλη χρειάζεται 280.000 δέντρα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Στο κάλεσμα του Δικτύου για το Αστικό Πράσινο «SOSε τα ΔΕΝΔΡΑ!», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία τις Οικολογικής Κίνησης και τις Οικολογίας-Αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκαν 14 οργανώσεις και πολλοί πολίτες. Ανάμεσα τις 14 συλληφθέντες είναι και 4 στελέχη τις συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, που θεωρεί τις συλλήψεις ως «ευθεία επίθεση στο περιβάλλον, αλλά και στη δημοκρατία και τις ελευθερίες των πολιτών».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet