Λεωνίδας Μαριδάκης - Δημήτρης Λέντζος

«Δίδυμα σαν σκουλαρίκια»

Μετρονόμος

 

Ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης έχει ήδη αναμετρηθεί στον σύγχρονο ελληνικό μουσικό στίβο της απαιτητικής σύνθεσης και έχει δεχθεί το θερμό χειροκρότημα του κοινού και της κριτικής. Την παρούσα συλλογή με τίτλο «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια», σφραγίζει η ευτυχής συνάντηση του Λεωνίδα Μαριδάκη ως συνθέτη με τον στιχουργό και ποιητή, Δημήτρη Λέντζο. Έχουμε και άλλες φορές διαπιστώσει την ευελιξία του να λειτουργεί και ως τραγουδοποιός και ως συνθέτης και πώς γοητεύεται με τη δημιουργική περιπέτεια της μελοποίησης, εδώ όμως, αυτή η περιπέτεια είχε 9 από τις καλύτερες δημιουργικές του εμπνεύσεις. Η μουσική του συνομιλεί με την κοινωνική ευαισθησία, το σκωπτικό χιούμορ και την τρυφεράδα των στίχων του Δημήτρη Λέντζου. Συχνά με αλληγορίες και μεταφορές, ο στίχος στοχεύει κατευθείαν στη γλυκόπικρη αλήθεια της σύγχρονης καθημερινότητας. Τα 9 τραγούδια του δίσκου εκφράζουν αυτά που σκεπτόμαστε, αυτά που επιθυμούμε, αυτά που σχολιάζουμε και όλα τα ανάποδα ξορκίζονται με χιούμορ. Δίπλα στην απογοήτευση, το όνειρο, ο έρωτας και η ελπίδα. Η μουσική του Λεωνίδα Μαριδάκη περιπαικτικά αισιόδοξη με χροιές νοσταλγίας (ο ήχος από το ακορντεόν), τρυφερή, μελωδική, μελαγχολική, τονίζει το μπλε της όλης εικόνας που θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο γκράφιτι στο κέντρο της πόλης. Βασικός ερμηνευτής του δίσκου είναι ο ίδιος ο συνθέτης. Ιδιαίτερη μνεία στο ομότιτλο τραγούδι του δίσκου που το ερμηνεύει μαζί με την Μάρθα Φριντζήλα, καθαρά βιωματικό για τον συνθέτη και μια εικόνα τόσα οικεία, τόσο γνώριμη στον καθένα μας. Λεωνίδα μου, να σου ζήσουν τα δίδυμα και να είναι πάντα όμορφη πηγή εμπνεύσεων.

Στις μικρές ιστορίες του δίσκου πρωταγωνιστούν μαζί με τον Λεωνίδα Μαριδάκη και οι σπουδαίοι ερμηνευτές: Σταύρος Σιόλας και Βίκυ Καρατζόγλου. Τα τραγούδια του δίσκου: 1. Ο γύρος του θανάτου - Λεωνίδας Μαριδάκης 2. Στων Λωτοφάγων το νησί - Βίκυ Καρατζόγλου / Λεωνίδας Μαριδάκης 3. Πρώτη μου φορά - Λεωνίδας Μαριδάκης 4. Δίδυμα σαν σκουλαρίκια - Μάρθα Φριντζήλα / Λεωνίδας Μαριδάκης 5. Τα λόγια του έρωτα - Σταύρος Σιόλας 6. Ροκ απολυτίκια - Λεωνίδας Μαριδάκης 7. Γεμάτος με το τίποτα - Σταύρος Σιόλας / Λεωνίδας Μαριδάκης 8. Το ζητούμενο - Λεωνίδας Μαριδάκης 9. Απολογισμός - Λεωνίδας Μαριδάκης.

Μουσική - ενορχήστρωση: Λεωνίδας Μαριδάκης, ηχογράφηση - μίξη - mastering: Γιώργος Φραγκέλης, σχεδιασμός εξωφύλλου: Νίκος Κοσμαδάκης, φωτογραφίες: Νικόλ Κατσάνη. Έπαιξαν οι μουσικοί: Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο, Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί, Γιάννης Βαρνάβας: κιθάρα ηλεκτρική, Βασίλης Κανελλόπουλος: λαούτο, Γιώργος Κατσάνος: βιμπραντονεόν, Παναγιώτης Καρνέζης: μπουζούκι, μπαγλαμά, Λεωνίδας Μαριδάκης: ακορντεόν, πλήκτρα, Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο, Παντελής Ντζιάλας: κιθάρες, Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά. Κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Καλή σας ακρόαση.

 

Λιάνα Μαλανδρενιώτη Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet