Αποκλεισμός του κοινοβουλίου

 

extinctionrebellion.uk

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία που κάνουν διάφορες οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να συγκεντρωθούν 100.000 άνθρωποι που θα αποκλείσουν το βρετανικό κοινοβούλιο από 21 μέχρι 24 Απριλίου. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 19.000 άνθρωποι, σε μια κινητοποίηση που επιδιώκει μια μη βίαιη και μαζική δράση, ζητώντας από την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τον τερματισμό της υποστήριξής της στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

 

 

Στους δρόμους για την ειρήνη

 

www.answercoalition.org

 

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο μπροστά από τον Λευκό Οίκο, σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από περισσότερες από 200 οργανώσεις. Υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, την κατάργηση του ΝΑΤΟ, τον τερματισμό της χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής, και την ανάγκη να γίνουν διαπραγματεύσεις, οι διαδηλωτές τόνισαν ότι ο πόλεμος την Ουκρανία έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές, έχει βυθίσει τον κόσμο σε κρίση, και έχει κοστίσει στον αμερικανικό λαό 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.facebook.com/KomitetObronyLokatorow

 

Ακτιβιστές/στριες για το δικαίωμα στη στέγη στη Βαρσοβία ξεκίνησαν εκστρατεία με την οποία ζητούν να γίνει αλλαγή στα κριτήρια πρόσβασης στην κοινωνική στέγαση, αφού πάρα πολλοί άνθρωποι αποκλείονται επειδή τα εισοδήματά τους θεωρούνται υψηλά. Να σημειωθεί, ότι στην πολωνική πρωτεύουσα υπάρχουν περίπου 81.000 δημόσια κτίρια, αλλά λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί για την προσιτή κοινωνική στέγαση τα περισσότερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς.

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet