Γεννημένος στο Μάλμε της Σουηδίας, από Βόσνιους γονείς, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έμελλε να γίνει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Η ταινία «Ζλάταν» (Jag ar Zlatan) του Γιενς Σιόγκερν, βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Ιμπραΐμοβιτς που δημοσιεύτηκε το 2011 αφηγείται τα παιδικά του χρόνια και τα πρώτα του βήματα μέχρι την καταξίωση.

Μεγαλωμένος σε ένα προάστιο του Μάλμε, παιδί χωρισμένων γονιών, ο μικρός Ζλάταν είχε να παλέψει ενάντια σε διάφορες δυσκολίες. Είχε όμως να παλέψει και με τον ίδιο του τον εαυτό καθώς ως χαρακτήρας ήταν οξύθυμος και ολίγον αλαζόνας. Ήταν όμως και πεισματάρης, πίστευε στις δυνατότητές του κι έτσι κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να φτάσει στην κορυφή.

Ο Σιόγκερν σκηνοθετεί ουσιαστικά μια ταινία ενηλικίωσης που θα ενθουσιάσει τους ποδοσφαιρόφιλους και ιδίως τους φαν του σουηδού άσου. Χωρίς ιδαίτερες εξάρσεις και συγκινήσεις η ταινία κινείται σε χαμηλές πτήσεις. Έχει βέβαια ένα κοινωνικό ενδιαφέρον καθώς βλέπουμε πως ήταν η ζωή σε ένα σουηδικό προάστιο.

Ταινία που ακόμη κι αν δεν ενθουσιάζει τους σινεφίλ σίγουρα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή των ανθρώπων, για τις σχέσεις τους αλλά και για τον ίδιο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που κατάφερε να νικήσει τόσο τους εξωτερικούς παράγοντες όσο και τον ίδιο τον κακό του εαυτό.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet