«Το δικαστήριο» (The court) του Τσαϊτάνια Ταμάν: Μια θαυμάσια αναπαραγωγή της σύγχρονης Ινδίας, από έναν 28χρονο σκηνοθέτη, που έχει κερδίσει πλήθος βραβείων. Η ερμηνεία ενός επαναστατικού τραγουδιού οδηγεί τον τραγουδιστή στο δικαστήριο, επειδή -κατά το κατηγορητήριο- προκάλεσε την αυτοκτονία ενός εργάτη. Με αφορμή τη δίκη, ο σκηνοθέτης ακολουθεί τη ζωή των δικαστών και των δικηγόρων, δίνοντάς μας ένα εξαιρετικό πορτρέτο της καθημερινότητας των ανθρώπων στη σύγχρονη Ινδία αλλά και τον εφιάλτη που ζει ένας άνθρωπος για να αποδείξει την αθωότητά του.

«Forget mi not» του Γιάννη Φάγκρα: Ο Άλεξ αναλαμβάνει μια επικίνδυνη κατάδυση στην Αλάσκα. Η Δάφνη τον αναζητά και ταξιδεύει ως εκεί. Ταινία δρόμου γυρισμένη στο Μισισιπή και το Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό με δύο εραστές που δεν συναντιούνται ποτέ. Ή μήπως συναντιούνται;

«Μαριονέττες» του Παντελή Καλατζή: Όταν δολοφονείται ο αδελφικός του φίλος Στέργιος, ο Φίλιππος που ζει απομονωμένος εδώ και 6 χρόνια σε ένα χωριό, γίνεται στόχος των δολοφόνων. Αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα για να ανακαλύψει πως πίσω από όλα κρύβεται μια μυστηριώδης οργάνωση. Ενδιαφέρον ελληνικό θρίλερ.

«Ο τελευταίος κυνηγός μαγισσών» (The last witch hunter) του Μπρεκ Άισνερ: Ταινία φαντασίας, με ήρωα τον Κόλντερ, έναν άνδρα που η Βασίλισσα των Μαγισσών έχει καταδικάσει σε αθανασία, χωρίζοντας τον έτσι από την οικογένειά του.

«Χωρίς διέξοδο» (No escape) του Τζον Έρικ Ντάουντλ: Ένας αμερικανός επιχειρηματίας μετακομίζει οικογενειακώς σε μια χώρα της ΝΑ Ασίας. Η πολιτική αστάθεια καταλήγει σε εξέγερση και ενώ οι αντάρτες επιτίθενται στην πόλη, αναζητά ασφαλές καταφύγιο για αυτόν και την οικογένειά του.

«45 χρόνια» (45 years) του Άντριου Χέιγκ: Μετά από δεκαετίες ανακαλύπτεται το πτώμα μιας γυναίκας μέσα στους πάγους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αναταράξεις στην Κέιτ και τον Τζεφ, που συμπληρώνουν 45 χρόνια γάμου. Κι αυτό επειδή το πτώμα ανήκει στην πρώην αγαπημένη του Τζεφ που είχε χαθεί.

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet