Ενάντια στη διάσκεψη

 

https://blockgas.org

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στη Βιέννη οι τριήμερες δράσεις ενάντια στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για το φυσικό αέριο, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών από διάφορους λομπίστες, τραπεζίτες, σύμβουλους επιχειρήσεων, και επενδυτές. Την ίδια ώρα στους δρόμους ξεχείλιζε η οργή για τις ενεργειακές εταιρείες που πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ, ενώ ο κόσμος έχει πληγεί από την κλιματική κρίση, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια οξεία ενεργειακή κρίση και η αυστριακή κυβέρνηση αποτυγχάνει να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

 

Σώστε το δάσος

 

https://defendtheatlantaforest.org

Παρά την καταστολή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή 300 στρεμμάτων δάσους στην Ατλάντα, προκειμένου να κατασκευαστεί η μεγαλύτερη εικονική πόλη των ΗΠΑ για τις ανάγκες του Χόλυγουντ. Το δάσος  έχει το υψηλότερο ποσοστό δέντρων στις ΗΠΑ και αποτελεί τον κύριο παράγοντα για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της πόλης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ η μετατροπή της περιοχής σε κινηματογραφικό ντεκόρ προωθείται μέσω μιας σειράς αμφιλεγόμενων αποφάσεων του Δήμου για χάρη της «ανάπτυξης».  

 

Στους δρόμους του Ναϊρόμπι

 

https://www.facebook.com/CommunistKenya

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της πυροβολισμών της αστυνομίας τη Δευτέρα στο Ναϊρόμπι, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αψηφώντας την απαγόρευση των διαδηλώσεων διαμαρτύρονταν για δεύτερη εβδομάδα για το αυξανόμενο κόστος ζωής. Να σημειωθεί, ότι το σελίνι της Κένυας μειώνεται συνεχώς εδώ και δύο μήνες, τα συναλλαγματικά αποθέματα φτάνουν για να καλύψουν μόνο τέσσερις μήνες εισαγωγών, ενώ 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet