«Η μυστική λέσχη» (El Club) του Πάμπλο Λαρέιν: Μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, στη Χιλή. Ένα σπίτι με πέντε ενοίκους. Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Πρόκειται για τέσσερις καθολικούς ιερείς οι οποίοι έχουν υποπέσει σε παραπτώματα και βρίσκονται εκεί προσπαθώντας μέσω της προσευχής και της ασκητικής ζωής να εξιλεωθούν. Μια καλόγρια τους φροντίζει και τους επιβλέπει. Όταν ένας νέος ένοικος φθάνει στο σπίτι, ξυπνά το παρελθόν όλων. Δυνατό φιλμ καταγγελία για την υποκρισία και τα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας. Το τολμηρό σενάριο δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αγωνίας και έντασης που επιτείνονται από τη ρυθμική σκηνοθεσία του Λαρέιν. Η ταινία κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο 65ο Φεστιβάλ του Βερολίνου ενώ είναι η επίσημη πρόταση της Χιλής για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

«Ευρώπη ’51. Η μεγαλύτερη αγάπη» (Europe ’51): του Ρομπέρτο Ροσελίνι: Μια γυναίκα εγκαταλείπει τον πλούσιο σύζυγό της και αποφασίζει να ζήσει με τους φτωχούς. Τότε συνειδητοποιεί πως η μέχρι τότε ζωή της ήταν μια ψευδαίσθηση.

«Δίδυμοι θρύλοι» (Legent) του Μπράιαν Χέλγκελαντ: Γεννημένοι το 1933, ο Ρόνι και ο Ρέτζι ήταν πανομοιότυποι δίδυμοι που μεγάλωσαν στους δρόμους του Λονδίνου και έγιναν αδίστακτοι μαφιόζοι. Η ταινία αφηγείται τη ζωή τους και δείχνει πως οι δύο παράνομοι κατάφεραν να διεισδύσουν μέσα στο βρετανικό κατεστημένο και την ανώτερη κοινωνική τάξη.

«Μου λείπεις ήδη» (Miss you already) της Κάθριν Χάρντγουϊκ: Η Μίλι και η Τζες είναι φίλες αλλά οι ζωές του είναι εντελώς διαφορετικές. Όλα αλλάζουν όταν η πρώτη θα αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας.

«Μαργκερίτ» (Marguerite) του Ξαβιέ Τζιανολί: Παρίσι, 1921. Η Μαργκερίτ Ντιμόν είναι μια γυναίκα που λατρεύει τη μουσική. Είναι πλούσια, συγκεντρώνει φίλους στο σπίτι της και τραγουδά. Μόνο που είναι παράφωνη αλλά κανείς δεν της το λέει. Δραματική σάτιρα για την υποκρισία της υψηλής κοινωνίας.

«Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η ταινία» (Peanuts) του Στιβ Μαρτίνο: Ο Σνούπι τα βάζει με τον Κόκκινο Βαρόνο. Κινούμενο σχέδιο.
.
Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet