Απεργία στο αεροδρόμιο

 

www.facebook.com/hashtag/payupheathrow

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνονται αύριο οι 10 ημέρες απεργίας που έκαναν περίπου 1.400 εργαζόμενοι στην ασφάλεια του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του μισθού τους. Όπως αναφέρουν, τα δύο τελευταία χρόνια η μέση αμοιβή τους μειώθηκε κατά 24%, ενώ στο ίδιο διάστημα η Heathrow Airports Ltd κατέβαλε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε μερίσματα στους μετόχους της και οι ετήσιες αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της είναι 800.000 ευρώ.

 

 

Ενάντια στον αντιτρομοκρατικό

www.hrcsl.lk

 

Ως επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα χαρακτηρίζουν διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιαστεί στη βουλή της Σρι Λάνκα την επόμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για ακόμη πιο σκληρά μέτρα κατά των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, χαρακτηρίζοντας τη διαφορά τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ακτιβιστές λένε ότι στόχος του είναι η συντριβή της κοινωνικής διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υπαγορεύει το ΔΝΤ.

 

 

Επίδομα στους άστεγους

 

vagus.sk

 

Εκστρατεία για να δοθεί επίδομα σε όλους τους άστεγους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους λόγω του υψηλού πληθωρισμού κάνουν ακτιβιστές/στριες στη Σλοβακία, αλλά η σλοβακική κυβέρνηση επικαλείται ότι δεν γνωρίζει πόσοι είναι καθώς στην απογραφή του 2021 οι άστεγοι δεν καταγράφηκαν. Να σημειωθεί ότι σε μια χώρα που έχει πληθυσμό περίπου 5,5 εκατομμύρια κατοίκους 662.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από όριο της φτώχειας, με τον αριθμό αυτό να αυξήθηκε κατά 200.000 μέσα σε ένα χρόνο.

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet